Hírek
22291 hír az adatbázisban
A General Motors 700 új munkahelyet hoz létre
MTI + Marketinginfo.hu - 2019-03-28 09:27
Márkák

A General Motors (GM) bejelentette: 1,8 milliárd dolláros beruházást hajt végre és 700 új munkahelyet hoz létre az Egyesült Államokban.

A detroiti székhelyű autógyártó óriás az összeg egy részét az egyik michigani üzemének fejlesztésére fordítja: az Orion Township városkában lévő üzemben készül a Chevrolet új elektromos autója, itt 400 új munkahelyet teremtenek. Az új elektromos autókat a GM eredetileg az Egyesült Államokon kívül tervezte gyártani, de változtatott korábbi döntésén. Ezt az iparági és vállalati logika következményeként magyarázta, és nem említette meg Donald Trump nevét. Az amerikai elnök többször is nyilvánosan bírálta a nagyvállalatot, és arra sürgette, hogy ne külföldön, hanem az Egyesült Államokban hajtson végre beruházásokat. Legutóbb az ohiói Lima városában tartott nagygyűlésen hozta szóba a General Motorst.

Az autógyár a múlt ősszel jelentette be, hogy bezárja az ohói Lordstownban lévő üzemét, megszüntetve ezzel 1500 munkahelyet. Trump szerdán a lordstowni gyár újranyitására szólította fel a GM vezetését.

"A GM továbbra is folytatja beruházásait az amerikai üzemeiben, mert ebben látja a növekedés lehetőségeit" - emelte ki közleményében Mary Barra, a GM elnök-vezérigazgatója. A megfogalmazással elemzők szerint a GM azt kívánta jelezni, hogy nem Donald Trump nyomásának engedve hajt végre beruházásokat az Egyesült Államokban.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  A hazai kkv-k közel egyharmada még idén tervez beruházást
  A GM 65 év után bezárhatja kanadai autógyárát
  Félmilliárd dollárt tol a GM az Uber vetélytársába
  Menekül Oroszországból a General Motors
  14 milliárd dollárt fektet be Kínában a General Motors
  A GM idén több autót hívott vissza, mint amennyit öt év alatt eladott
  Duplázna Kínában a Honda
  A General Motors patthelyzetet teremt a médiában
  General Motors: csökkenti árait

További hírek ebben a kategóriában

A Springfield neves női illusztr...
Technológiai fejlesztésbe kezd a...
Tizenkilenc naperőművet épített ...
Az Amazon a legértékesebb márka ...