Hírek
22818 hír az adatbázisban
Hogyan zajlik egy fényképes tok tervezése és gyártása?
Marketinginfo.hu - 2019-03-27 14:45
Digitális

Az egyik legfontosabb szempont, hogy mindig tudjuk, hogy milyen telefonhoz milyen tokot szeretnénk. Ma bemutatjuk, hogyan tervezhetünk egyedi fényképes tokot egy megbízható webáruház segítségével.

Ha már megvan a telefon típusa, akkor már csak ki kell választanunk a tökéletes képet a fényképes tokra. Itt van néhány szempont, amit mindenképp érdemes szem előtt tartanunk.

Nem mindegy, hogy milyen felbontású képet használunk a tervezéskor. A megfelelő felbontás a HD (720p=1280X720) vagy HD Ready (720p=1366X768) minőségtől kezdődik, de a legoptimálisabb a FULL HD (1080p=1920X1080). Ezekkel már tökéletes eredményt kaphatunk kézhez. Ugyanígy sarkalatos pont, hogy miként helyezzük el a képet a hátlapon, mivel senki nem szeretné, ha fontos részletek maradnának le a tokról. Éppen ezért fontos, hogy úgy érdemes pozicionálni, hogy a kamera kivágásához és a telefon széléhez közel ne legyenek fontos részletek, mert nem minden tok esetében nyomtat az oldalára is.

A túlzott kicsinyítés és nagyítás is negatívan befolyásolja a képminőséget a végeredménynél. Ha a kép nem fedi be teljesen a tervezőben a tokot, akkor ez meg fog jelenni a kész tokon is, ami zavaró lehet, főleg ha más színű alapra készítettük.

A készítés során különböző szűrőket használhatunk, amikkel óvatosan kell bánni, mivel ronthatja a kép minőségét, ezáltal a végeredményt is. A vágás funkcióval a kiválasztott képet egy bizonyos sablonba lehet elhelyezni. Lényeges információ, hogy a sablont egy félig átlátszó, fehér réteggel ábrázolják az esetek jelentős részében a tervezőben, de a nyomtatott tokon ez a fehér réteg nem jelenik meg, így érdemes a képet annyira beteríteni vele, hogy azt teljesen betöltse.

A tok teljes fedése típusonként változik, ezért ezt mindenképp érdemes szem előtt tartani. Ez azt jelenti, hogy mondjuk kemény hátlapnál és hosszú ívű toknál a nyomtatás rálóg a tok szélére, míg ugyanez egy rövid ívű hátlap vagy tok esetében nem így van, mert csak a hátlapot éri el a nyomtató. Flipes bőrtokok tervezésekor pedig csak és kizárólag a tok elülső, flip oldalára lehet nyomtatni, a hátuljára, valamint a belsejére és a mágneses, flipes fülre (amennyiben a tok rendelkezik ilyennel) sajnos nem lehetséges.

A tok a Pitbullcase.hu csapatánál a maximális tartósság jegyében LED UV technikával készül, ami azt jelenti, hogy a tok nyomtatása folyamán UV fénnyel beleégetik a tintát, hogy még tartósabb, strapabíróbb legyen a kész nyomtatás.

(x)NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Különleges fényképnyomtatási technológia
  Tűnj ki a tömegből és érd el a vevőidet! (x)
  Megfontolandó dolgok telefonszerviz előtt (x)
  A webshop-üzemeltetés kihívásai
  Terjed az okostelefonok használata
  Az okostelefon használata autókulcsként

További hírek ebben a kategóriában

Startol \\\'Az Év Honlapja 2022\...
Időmegtakarítás digitális HR seg...
Hogyan találd meg az ideális lap...
Szereld fel programozható vezérl...