Hírek
23447 hír az adatbázisban
Hogyan rakhatjuk fel gyorsan és könnyedén a lambériát házilag? (x)
Marketinginfo.hu - 2019-03-27 09:06
Outdoor/indoor

Ha segítségre szorul a lambéria felrakásában, az alábbi cikk a segítségére lehet. A lambéria felrakása nem igényel szaktudást, házilag is gyorsan és könnyedén felhelyezhető.

A lambériával adhatunk egy kis pluszt az otthonunknak, hiszen nagyon dekoratív belsőépítészeti elem, elegáns hatást kelt, amennyiben szépen, gondosan lett felhelyezve. A lambéria kiválasztásánál nem érdemes az árat nézni, mint fő kizáró elem. Mutatjuk, miért.

Hibalehetőségek

Az egyik legnagyobb hiba, amit elkövethetünk, ha lambériák felrakásáról van szó az az, hogy nem hagyjuk, hogy akklimatizálódjon otthonunk levegőjén. Tehát, ha megvásároltuk a kívánságunknak megfelelő lambériát, akkor hagyjuk néhány napig, esetleg hétig állni abban a helyiségben, ahova szánjuk. Néhány lambéria típusnak ugyanis csak pár nap, míg másnak néhány hét kell ahhoz, hogy megszokja a környezet nedvességtartalmát, hőmérsékletét.

A lambéria alkalmazkodása azért nagyon fontos, mert a lambéria szálai a hőmérséklet hatására térfogatváltozáson fognak keresztülmenni. Ha nem hagyjuk meg nekik a megfelelő időt, akkor a falra téve olyan helyzet állhat fenn, mint az, hogy az összehúzódás következtében torzul a lambéria, kiszakadhatnak a szögek is.

Másik, gyakran megesett hiba, hogy a felrakás után rögvest lakkozni kezdik a lambéria felületét. Ez azt fogja eredményezni, hogy a szálak nem tudnak tágulni, ezért 1-2 milliméteres repedések jelenhetnek meg a felszínén.

Harmadik, gyakran megtörtént hiba, hogy olyan helyre kerül fel a lambéria, ami szezonálisan van látogatva (pl.: nyaraló, vadászház), így a fűtetlen helyiség miatt alakulnak ki repedések, vetemedések a lambéria anyagában. Nyáron a hő hatására, télen pedig a magas páratartalom miatt fontos, hogy felrakásnál hagyjunk rést a lambériák között. Ha nincs rés, akkor nedvesség hatására felpúposodik a lambéria középen.

Lambéria felrakása lépésről-lépésre
 
  • Döntsük el, hogy az egész felületet burkoljuk-e vagy csak a szoba egy kisebb részét? Részleges burkolás esetében jelöljük meg vízmértékkel, hogy meddig érjen a lambéria teteje.
  • Ezt követően helyezzük fel a párnafákat (szintezést ne feledjük!) egymástól 40-50 centiméteres távolságra, erre fog illeszkedni a lambéria.
  • Az első lambériánál különösen figyeljünk arra, hogy szintező segítségével egyenesen rakjuk fel! A lambériát kapoccsal rögzítsük, amit a lambéria hornyába helyezünk bele, így lehet a párnafához szöggel rögzíteni.
  • A széleket takarólécek segítségével zárjuk le egy bognárfejű szeggel
  • Ha nyílászárót lambériázunk körbe, úgy 45°-os vágással illesszük össze a lambériákat.
  • A lambériákat páccal, lazúrral színezzük, de ha csak egyszerű felületkezelés a cél, akkor a lakk a legjobb megoldás.


Ha követik a fent említett tanácsokat, Önök is gyorsan, könnyedén és esztétikusan tudják felhelyezni a lambériát, nem szükséges szakembert hívniuk a munkálatokhoz. A szükséges faanyagokat pedig könnyedén beszerezhetik az osbfutar.hu oldal segítségével.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      

További hírek ebben a kategóriában

Egyesült a két svéd outdoor márk...
2319 műanyag kupakból rakták ki ...
Különleges taxi járja Budapest u...
Csekk helyett tej