Hírek
22709 hír az adatbázisban
A keresőoptimalizálás, mint fontos stratégiai elem
Marketinginfo.hu - 2019-03-22 09:25
Digitális

Manapság a cégek kezdik felismerni, miért fontos, hogy nagyobb hangsúlyt fektessenek a keresőoptimalizálásra.


Fontos, hogy ehhez legyen egy partner, aki kiemelkedő teljesítményt nyújt több hazai vállalkozónak a keresőoptimalizálás terén, mert már ez is szerves részét képezi az online marketing-stratégiának. Nézzük, milyen előnyei vannak.

Csökkenti a költségeket

Vagyis nem kell csak és kizárólag a PPC (kattintásonként fizetés) hirdetésekre támaszkodnia egy vállalkozásnak, ami felér egy kisebb vagyonnal. A keresőoptimalizálás egyik fontos célja, hogy segítse az oldal forgalmának növekedését, így a felszabaduló erőforrásokat másba is be lehet fektetni. Ezen elemet gyakran figyelembe veszik az online stratégia felállításánál.

Megvédjük a piaci részesedésünket

A keresőmotorok találati listája, vagyis a SERP növelheti a saját weboldalunk forgalmát, és ezzel párhuzamosan csökkenti a konkurenciáét. Ez lehet stratégiai előny, de ha nem fordítunk rá megfelelő figyelmet, akkor árthatunk is a saját bevételünknek. Ha az ügyfél vagy ügyfelek elpártolnak tőlünk, akkor borítékolható, hogy a konkurenciának fog növekedni a bevétele, míg a miénk csökken.

A branding hatását ne hanyagoljuk el

A keresőoptimalizálás és a PR célja gyakran fedi egymást, de a kettő tevékenység nem ugyanaz. A hírnév és a személyes márka kiépítése nagyon fontos, főleg az induló cégeknél, de a meglévőknél sem szabad elhanyagolni a tudatos brand építését.

Újabb szolgáltatások és termékek fejlesztése

A keresés lehet egy felmérés is, amelyben azt nézzük, hogy a keresőknek mire van épp szükségük. Ha megvannak az erre irányuló adatok, abból kiderülhet, hogy mely termékek vagy szolgáltatások fejlesztésére érdemes összpontosítani, mert ezekkel az új szolgáltatásokkal és termékekkel kitölthetjük a piaci rést.

Kik használják leginkább a SEO adta előnyöket?

Leginkább azon személyek, akik az adott cég hierarchiájában magasabb pozíciót töltenek be. Ezen személyeknél a keresőoptimalizálási rálátások jobban jelen vannak. Azért fontos, hogy már az elején tisztában legyenek az online marketing-stratégia ezen szegmensével, mert az adatok tükrében rögtön lépésekre tudják szánni magukat, így a cégük helyzetén javítani tudnak.

Érdemes arra figyelmet fordítani, hogy a keresőoptimalizálással foglalkozó személy ne csak szakzsargont használjon a cég meetingjein, mert ezzel sok laikus emberben azt a látszatot keltheti, hogy ez egy olyan elzárt világ, ami nem fog sokat hozzátenni egy-egy kampányhoz. Ha azonban sikerrel járnak, és a cég beépíti a keresőoptimalizálást az online marketing-stratégiájukba és a kampányuk szerves részét fogja képezni, akkor a cégnek esélye van arra, hogy jól teljesítsen.


(x)
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Így lett a PR a linképítés legfontosabb része
  Autószerelőből a Forbes 30-as listájára
  Az IT és a digitális stratégia már nem ugyanaz
  A keresőoptimalizálásban és az ár-összehasonlító oldalakban hisznek a webshop tulajdonosok

További hírek ebben a kategóriában

Hasít a közösségi média a vásárl...
A 6 legfontosabb tény, amit a sz...
A karácsonyi internetes vásárlás...
Csak néhány ötlet, amivel mégis ...