Hírek
21860 hír az adatbázisban
A Szakma Sztár Fesztivál
MTI + Marketinginfo.hu - 2019-03-20 09:49
PR

Lezárult a XII. Szakma Sztár Fesztivál, a záróünnepségen 52 szakmában az első három helyezettet díjazták a részvevő 232 fiatal versenyző - köztük több külhoni magyar - közül a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban.

Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter a díjátadó ünnepségen arra biztatta a fiatalokat, hogy munkájuk során kövessék a technológiai változásokat. Szólt az ötéves technikumi szakképzés bevezetéséről és kiemelte, a szakoktatók anyagi megbecsülésének fontosságát, hogy jövedelmük megközelítse az ágazatra jellemző szintet.

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke köszöntőjében elmondta, a szakmák versenyének megrendezésével a pályaorientáció, a szakmunka szépségeinek megmutatása volt a cél. A Szakma Sztár Fesztiválon induló versenyzők jelentős része mentesül a szakmai vizsga alól - emelte ki.

Az ünnepségen köszöntötték az idei szakmák világversenyén, a WorldSkills rendezvényen Kazanyban résztvevő 23 szakmában induló 25 magyar versenyzőt, illetve a 2020-ban Grazban megrendezendő EuroSkills versenyre eddig tovább jutott magyar résztvevőket.

Bejelentették, hogy a Szakma Sztár Fesztivált jövőre a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara valamint a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara közösen rendezi.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Virtuális szakmabemutató járja az országot
  Dominál a pénzügyi szektor a márkaépítésben
  A Würth az Euroskills Budapest 2018 szakma és esemény szponzora
  Több példakép értékű szakember kellene
  A szakmai fejlődés és az elismerés iránti igény motiválja az Y-generációs munkavállalókat idehaza
  A második legjobban fizető szakma a kommunikáció
  Reklám helyett a szakmai kommunikációra fókuszál a pénzügyi szektor

További hírek ebben a kategóriában

Átadták 'az utazó' magazin legjo...
Megszületett a Bizniscool és az ...
Autószerelőből a Forbes 30-as li...
Az influencer marketing legnagyo...