Hírek
21755 hír az adatbázisban
Átadták a Szakképzési Díj elismeréseket
MTI + Marketinginfo.hu - 2019-03-12 09:12
PR

Átadták a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) által alapított Szakképzési Díj elismeréseit Budapesten.

A díjátadó ünnepségen Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke hangsúlyozta, a magyar társadalom továbblépési lehetőségként tekint a szakképzésre, amelyet érdemes fejleszteni. A szakképzés fejlesztésében pedig fő vezérlő elvként a gazdaság igényeit kellene követni.

Pölöskei Gáborné, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) helyettes államtitkára rámutatott arra, hogy a magyar munkaerőpiacot a munkaerő iránti kereslet jellemzi, a gazdaság számára fontos szakképzett munkaerőből kezd hiány lenni. A tárca a szakképzés fejlesztését a partnerekkel közösen végzi - tette hozzá.

Klaus Dieter Streicher, Németország budapesti követe az innováció és a szakképzés fontosságát hangsúlyozta. Rámutatott arra, hogy a magyar gazdaság növekedéséhez szükséges a jó szakember, a duális képzés erősítésével lehet a versenyképességet biztosítani.

Dale A. Martin, a DUIHK elnöke a díjátadó ünnepségen kiemelte, hogy a német kamara megalakulása óta központi kérdésként kezeli a szakképzést, Németországban eredményorientált interaktív szakképzés folyik, amely megalapozott elméleti és gyakorlati ismereteket közvetít, hogy fiatalok megfeleljenek a folyamatos kihívásoknak, sikeresek legyenek szakmai életükben.

Kásler Péter, a DUIHK szakképzési alelnöke elmondta, hogy az alapító tagok a kamara szabályzatában kiemelt feladatként rögzítették a szakképzést.

A Szakképzési Díj pályázat egyre ismertebb, a 2018/2019. évi kiírásra 28 pályázó nyújtott be projektet, és egyre inkább erősödik az iskolák érdeklődése az elismerés iránt - mondta az alelnok.

A motiváció kategóriában a díjat a Nyíregyházi Szakképzési Centrum Bánki Donát Műszaki Középiskolája kapta a "Bánkirobot Team - személyre szabott tehetséggondozás a jövő innovációs szakembereiért" pályázatáért.

A kooperáció kategóriában a Büttner és Társai Szerszámelemgyártó és Kereskedelmi Kft. "Mintaértékű duális gyakorlati képzőhely kialakítása a Büttner Kft. nagyatádi telephelyén" pályázatot díjazták.

Az innováció kategóriában az elismerést a Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum "Webex Board a szakképzésben" pályázata kapta.

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara 2013-ban alapította a Szakképzési Díjat, hogy hozzájáruljon a kiemelkedő projektek és kezdeményezések elismerésével a szakmai képzés színvonalának emeléséhez, társadalmi megbecsüléséhez, és ösztönözze az érintetteket az aktív szerepvállalásban. A díjra magyarországi vállalatok, szakiskolák, közintézmények, civil és társadalmi szervezetek, magánszemélyek pályázhattak.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Új elnök a DUIHK élén
  Átadták a német kamara 2018. évi szakképzési díjait

További hírek ebben a kategóriában

Miben nyújt hatékony segítséget ...
A nemzetközi Lego-robotépítő ver...
Nemzetközi élmezőnyben a hazai C...
Lelepleződtek a jubiláló Open Ro...