Hírek
22780 hír az adatbázisban
Bosch 2018-ban ismét rekord árbevételt ért el
Marketinginfo.hu - 2019-03-07 11:23
Márkák

A Bosch csoport folytatja sikersorozatát: a kihívásokkal teli gazdasági körülmények és a gyengélkedő piacok ellenére 2018-as árbevétele és eredménye elérte a minden idők legjobbjának számító szintet.

Az előzetes adatok alapján a technológiák és szolgáltatások szállítója tavaly 77,9 milliárd eurós árbevételt ért el. Az árbevételt 2,1 milliárd eurós nagyságrendben terhelték az árfolyamhatások. Árfolyamhatások nélkül így 4,3 százalék volt a növekedés.

"A Bosch a nehéz gazdasági környezet ellenére is jól teljesített 2018-ban. Ismét rekordszintű árbevétel és eredmény született" - közölte az előzetes számadatokról tartott sajtótájékoztatón Dr. Volkmar Denner, a Robert Bosch GmbH igazgatótanácsának elnöke. "Innovációs vezetőként technológiai és üzleti értelemben egyaránt alakítani kívánjuk a piacainkon zajló változást. Stratégiánk kifizetődő - melynek fókuszában a hálózatba kapcsoltság áll" - tette hozzá Denner.

2018-ban a Bosch 52 millió internetes eléréssel rendelkező terméket értékesített, 37 százalékkal többet, mint az azt megelőző évben. 2018-ban a kamatfizetés és adózás előtti eredmény (EBIT) 5,3 milliárd euró volt, mely 6,9 százalékos üzemi eredménynek felel meg.

"A Bosch célja, hogy a várhatóan nehéz gazdasági viszonyok ellenére is nagyobb mértékben fejlődjön, mint a piac változása és biztosítsa magas szintű nyereségét" - szögezte le Prof. Stefan Asenkerschbaumer, az igazgatótanács elnökhelyettese és pénzügyekért felelős tagja. "Terveink szerint üzleti szektorainkat még versenyképesebbé tesszük, így finanszírozzuk technológiai vezető szerepünk bővítését, ezzel együtt vállalatunk jövőjét."

2019-ben a Bosch a világgazdaság 2,3 százalékos növekedésére számít.

"Óvatos előrejelzéseinket az aktuális geopolitikai fejlemények, így a megoldatlan brexit és a különböző kereskedelmi konfliktusok indokolják. A büntetővámok és a szabadkereskedelmi egyezmények felmondása formájában jelentkező agresszív protekcionista gazdaságpolitikák ráadásul visszafogják a fogyasztók költését és a beruházásokat" - mondta Dr. Stefan Asenkerschbaumer, a Bosch pénzügyi vezetője. Ettől függetlenül a Bosch bízik abban, hogy piacainál jobban fejlődik idén és - a jelentős előzetes beruházások ellenére - továbbra is biztosítani tudja magas szintű nyereségét.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  6 milliárd forintos beruházást hajt végre a Bosch
  Leépítésekre készül a Bosch
  Kétszámjegyű árbevétel-növekedést ért el a Bosch
  Növelte nyereségét tavaly a Bosch
  Beruházás a Bosch miskolci gyárában
  A Bosch az okosvárosokra épít
  A Bosch munkatársakká változtatja a robotokat
  A Bosch egyedülálló digitális logisztikai központot épít
  Okosváros a Bosch szerint
  Sikeres évet zárt a Bosch Magyarország
  Kétszámjegyű növekedéssel indította az évet a Bosch
  Növekedési pályán maradt a Bosch

További hírek ebben a kategóriában

Hogyan válasszunk a gyereknek sp...
Márkás gyermekruhák vásárlásával...
Egy kés, ami mindig kéznél van (...
Visszahívta több százezer járműv...
Értékesítő
A Műhelysor Kft. építőanyag kereskedelemmel foglalkozó cég értékesítő kollé...