Hírek
22802 hír az adatbázisban
A Tesco 30 dolgozójának mondott fel Budaörsön
MTI + Marketinginfo.hu - 2019-03-04 11:24
Kereskedelem

A Tesco mintegy 30 dolgozójának mondott fel a budaörsi áruházban, a döntést az adott áruház átalakításával indokolták.

Karsai Zoltán a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének (KASZ) elnöke szerint a csoportos létszámleépítésben érintettek a felmondási idejüket töltik, azaz még dolgoznak.

A Tesco Global Áruházak Zrt. az MTI érdeklődésére azt közölte: a Tesco a vállalati stratégiájával és a megváltozott vásárlói szokásokkal összhangban 2018-ban átalakította a budaörsi áruházat, ezt követően most dolgozták ki az áruház méretével összhangban álló és fenntartható működési modellt. A változás leginkább az eladói munkaköröket érintette.

A vállalat közlése szerint a csoportos létszámleépítés a szakszervezetekkel való egyeztetés mellett a törvényi előírások betartásával történt. Hozzátették, a Tesco annak érdekében, hogy megkönnyítse a kilépők munkakeresését, több kiskereskedelmi céggel is felvette a kapcsolatot.

A KASZ elnöke az MTI-nek megerősítette, hogy valóban tárgyaltak a Tescóval a létszámleépítésről, elmondása szerint a korábbi gyakorlattal összhangban a dolgozóknak a törvényi előírásoknál jobb feltételeket tudtak kiharcolni, példaként a plusz 1 havi bért említette, amelynek a kifizetését a Tesco a végkielégítések átutalásán felül vállalta.

A Tesco közleményében arról is beszámolt, hogy február 23-án bezárták Győrben az Ipar utca 28. alatt található express üzletet. Az express üzlet bezárásától függetlenül a Tesco Győrben továbbra is több áruházban várja a vásárlókat.

Karsai Zoltán a győri esetről elmondta, hogy itt a Tesco egyetlen munkavállalójától sem vált meg, mivel a körülbelül 7-8 érintett dolgozót a városban található többi Tesco áruházba helyezték át.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Új szolgáltató központot hoz létre a Tesco
  Nem zárnak be a Tesco boltokat
  MediaMarkt-e lesz a Tesco?
  A Tesco üzleti szolgáltatóközpontot hoz létre Budapesten
  Szegeden és Hódmezővásárhelyen is a Tesco lett az év SuperStore boltja
  Idén eddig 46.500 órát fordított munkatársai képzésére a Tesco
  Jól teljesített a Tesco
  A dolgozóbarát foglalkoztatási forma a Tesco-nál
  Celldömölkön megújult a Tesco

További hírek ebben a kategóriában

A Notino sikere Magyarországon
Háromból kettő magyar még soha n...
Két tipp elektromos autó vásárlá...
Hogyan készítsen jól konvertáló ...