Hírek
22795 hír az adatbázisban
Nőtt az Euronics bevétele
MTI + Marketinginfo.hu - 2019-03-04 10:04
Kereskedelem

A magyar tulajdonban lévő Euronics műszaki áruházlánc 2018-ban bruttó 74 milliárd forint árbevételt ért el, ami 20 százalékos növekedés az előző évhez képest.

A vállalat nyereségadatokat nem közölt az elmúlt évről.

A műszaki kereskedelemben 30 éve tevékenykedő Euronics 65 üzlettel és 1250 dolgozóval rendelkezik.

A közlemény szerint a vállalat a pátyi 12 000 négyzetméteres logisztikai központ kialakítására 2,5 milliárd forintot, ingatlanfejlesztésekre 2 milliárd forintot költött 2018-ban, emellett tovább erősítette online értékesítését.

A cég azt is közölte, hogy 2019 elején kutatást végzett lakossági és munkavállalói körben azért, hogyan látják a vásárlók a hazai műszaki cikk piacot, és milyennek képzelnek el egy ideális műszaki áruházat. Az online felmérést az Euronics megbízásából a Kutatópont Kft. végezte el mintegy 3350 fő bevonásával.

A felmérésből kiderült, hogy válaszadók közel négyötöde személyesen, műszaki áruházban vásárol leggyakrabban műszaki cikket, az online vásárlást a válaszadók csupán 21 százaléka jelölte meg. A vásárlási elégedettséget befolyásoló tényezők közül messze kimagaslik az eladók megítélése, a válaszadók 77 százaléka számára kifejezetten fontos, hogy az eladók barátságosak és felkészültek legyenek és a legtöbb kérdésre tudják a választ.

A felmérés alapján a vásárlókat leginkább az akciók (61 százalék) és a termékkínálat bősége (60 százalék) befolyásolja abban, hogy melyik műszaki áruházat választják, a termékek minősége és ára a válaszadók négyötöde számára fontos.

Az Euronics közölte, hogy a felmérést és a vállalat idei célkitűzéseit figyelembe véve egy hosszú távú stratégia kialakítására és megvalósítására összpontosít, tavasztól a teljes bolthálózata megújul, mind az arculat, mind a berendezés, és egyszerűsödik az áruátvétel.

A magyar Euronics tulajdonosa a veszprémi székhelyű Vöröskő Kft., amelyet 1989-ben alapítottak, tulajdonosai magyar magánszemélyek. A cég 2001 áprilisában csatlakozott az Euronics International Ltd. nemzetközi beszerzési társuláshoz, amelyhez 36 országban több mint 8800 üzlet tartozik. Az Euronics Magyarország minden megyéjében jelen van.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Szívvel-lélekkel alakul át országszerte az Euronics
  Átadták a pátyi ipari parkban az Euronics raktárbázisát
  Új áruházat nyitott Zalaegerszegen az Euronics
  Stratégiai fejlesztések az Euronics-nál
  Az Euronics bevezette a cafeteria-rendszert
  Cafeteria és ajándékkártya az Euronics dolgozóinak
  Dunakeszin nyílt meg az Euronics 64. üzlete
  Három éven belül megduplázná üzletei számát az Euronics
  Egy kézben az Euronics márkanév

További hírek ebben a kategóriában

Háromból kettő magyar még soha n...
Két tipp elektromos autó vásárlá...
Hogyan készítsen jól konvertáló ...
Kaukázusi kefirt hív vissza az A...