Hírek
21755 hír az adatbázisban
Külföldi vállalatvezetőket díjazott a BBJ és a HIPA
Marketinginfo.hu - 2019-03-01 16:01
PR

Ötödik alkalommal díjazott külföldi vállalatvezetőket a Budapest Business Journal (BBJ) és a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) közös gálaestjén.

A Budapest Business Journal "Az év külföldi vállalatvezetője" (Expat CEO of the Year 2019) díját a szakértőkből álló grémium Taira-Julia Lamminak, az ABB Kft. vezetőjének ítélte oda, míg a HIPA partnerségi különdíját Kannan Prabhakar, az Apollo Tyres ügyvezető igazgatója kapta a magyarországi beruházási környezet népszerűsítéséért tett erőfeszítéseiért.

A díjat olyan Magyarországon élő és dolgozó külföldi cégvezető kaphatja, aki az adott év során kimagasló szakmai tudásával és eredményeivel a legtöbbet tette a hazai fejlődés mellett a vállalat nemzetközi elismertségéért. Idén az elismerést az ABB Kft. vezetője, Taira-Julia Lammi tudhatja magáénak.

Taira-Julia Lammi megköszönte a szakmai zsűrinek az elismerést és a magyarországi ABB Kft. dolgozóinak az egész éves támogatást: "A kollégáim és csapatmunka nélkül most nem állnék itt ezzel a díjjal" - mondta az Év külföldi vállalatvezetője a díjátadást követően.

A hazánkban élő külföldi vállalatvezetők fontos partnerek a rendezvény társszervezője, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) számára. A HIPA elsődleges feladata az új befektetők Magyarországra vonzása mellett a hazánkban már letelepedett vállalatok újrafektetéseinek elősegítése, valamint a hazai vállalatok integrálása a multinacionális szereplők beszállítói értékláncába.

A HIPA által alapított és odaítélt "Partnership Award" különdíj azt a külföldi cégvezetőt illeti, aki a megelőző esztendőben a legtöbbet tette a magyarországi beruházási környezet népszerűsítéséért. Az idei gálán ezt az elismerést Kannan Prabhakar, az Apollo Tyres ügyvezető igazgatója kapta.

Ésik Róbert, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) elnöke beszédében kiemelte: az elmúlt évek befektetés-ösztönzési sikertörténetéhez jelentős mértékben hozzájárultak az Indiából érkező beruházások is, elég csak arra gondolni, hogy 2014-ben és 2015-ben is a relációból érkező projekt nyerte a HIPA "Év befektetője" díját. A folyamat azóta is töretlen, amiben jelentős szerepe van Kannan Prabhakar úrnak is, aki Magyarországgal kapcsolatos pozitív tapasztalatainak hírét vitte az indiai befektetői közösségben, ezzel további beruházások megvalósulását elősegítve.

A rendezvényen felszólalt Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium miniszterhelyettese is, aki elmondta, hogy a külföldi vállalatvezetők által behozott tudásérték mennyire fontos Magyarországnak. Nélkülük a magyar gazdaság helyzete nem lenne ennyire prosperáló.

A BBJ Expat CEO of the Year díj odaítéléséről döntő grémium tagjai:
 
  • Marc de Bastos Eckstein, a thyssenkrupp Components Technology Hungary Kft. ügyvezető igazgatója
  • Lippai-Nagy Írisz, az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) ügyvezető igazgatója
  • Dale A. Martin, a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) elnöke, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója
  • Ésik Róbert, a Nemzeti Befektetési Ügynökség elnöke
  • Román Balázs, a Budapest Business Journal vezérigazgatója.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Elismertek a K&H-t
  Új energetikai startupok a hazai piacon
  Külföldi vállalatvezetőket díjazott a BBJ és a HIPA
  A UPS a világ legelismertebb vállalatai listáján
  Újabb vidéki kávézó a legjobbak között
  Országos Marketinggyémánt Díj
  A HD Group különdíjas lett
  Magyar szakember a McDonald’s „Oscar-díjasai” között

További hírek ebben a kategóriában

Miben nyújt hatékony segítséget ...
A nemzetközi Lego-robotépítő ver...
Nemzetközi élmezőnyben a hazai C...
Lelepleződtek a jubiláló Open Ro...