Hírek
22025 hír az adatbázisban
A fővárosban dolgoznának leginkább a nyugdíjasok
MTI + Marketinginfo.hu - 2019-02-27 11:16
Kutatás

Budapesten, valamint Fejér és Veszprém megyében tervez munkát vállalni a legtöbb nyugdíjas, többnyire rugalmas időbeosztásban.

A munkaerőpiac jól fogadta az atipikus foglalkoztatási lehetőséget - derül ki a Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezetek Országos Érdekképviseleti Szövetsége (Közész) legfrissebb kutatásából.

A szervezet tájékoztatása szerint a közérdekű nyugdíjas szövetkezeteken keresztül történő munkavállalás egyszerűsége, megbízhatósága és legalitása miatt népszerű. A megkérdezett nyugdíjasok több mint 60 százaléka kiemelten fontosnak tartja, hogy szakértői segítséggel juthat pénzkereseti lehetőséghez, és szinte kivétel nélkül fontosnak tartják, hogy egy helyen legyenek láthatók a lehetőségek és értékelik a széles kínálatból történő választás lehetőségét.

Közleményében a Közész hangsúlyozta: a nyugdíjas szövetkezeti rendszer életképes. A munkaerőpiacon a nagy foglalkoztatók, valamint a kis- és középvállalkozások is jól fogadták az atipikus foglalkoztatási lehetőséget.

Kiemelték azt is, hogy a kedvező adózási rendszert a nyugdíjasok körében alanyi jogra bővítették ez év január 1-től. A vállalkozások eldönthetik, hogy foglalkoztatók akarnak-e lenni, vagy egy szolgáltatás igénybevevői. A nyugdíjasok szintén szabadon dönthetnek, hogy szövetkezeti tagként a szövetkezet nyújtotta előnyöket kihasználva, vagy közvetlenül, általában korábbi munkahelyükön munkaszerződés keretein belül dolgoznak-e.

A közlemény szerint a szövetkezetek monopolhelyzetben vannak abból a szempontból, hogy fel tudják mérni a nyugdíjasok igényeit, kompetenciáit, és ennek megfelelő lehetőségeket garantálnak számukra úgy, hogy a tagok több lehetőség közül is választhatnak.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  A fővárosban dolgoznának leginkább a nyugdíjasok
  Aggasztó kép a magyarok egészségéről
  57 évesen szeretnének nyugdíjba menni a magyarok
  Hol a legjobb nyugdíjasnak lenni?
  A kínai Y-generáció nem tervezi a nyugdíjas éveit
  10-ből 8 ember nagyon nehéz nyugdíjas évekre számít
  Partnerség a nyugdíjas munkavállalókért
  A nyugdíjasok közel kétharmada visszamenne dolgozni
  Átlagosan havi húszezret tesz félre egy aktív kereső

További hírek ebben a kategóriában

Cukrozott és márkás kólára bukik...
Mivel pörgeti magát a magyar?
A nyári vakációt tervező magyaro...
A hazai kkv-k közel egyharmada m...
Projektmenedzser
Főbb feladatok, munkák- ajánlati felhívás fogadása, műszaki ...
IT Manager
Feladatok: - Projekt menedzsment- Jelentések és projekt doku...