Hírek
22795 hír az adatbázisban
Növekvő létszámok és bérek a Penny Marketnél
Marketinginfo.hu - 2019-02-25 12:35
Kereskedelem

A Penny Market a kezdetek óta törekszik arra, hogy minden dolgozója számára megfelelő munkakörülményeket biztosítson, ezzel is növelve elkötelezettségüket.

Ezzel összhangban versenyképes fizetéssel ismeri el munkavállalóit - melyet minden esetben az ígért határidőig kifizetnek kollégáik számára - valamint széles körű béren kívüli juttatási rendszert is fenntart.

A Penny Market 2016 és 2018 között jelentős bérfejlesztéseket hajtott végre. A béremelések mértéke 2016-ról 2017-re akár a 25 százalékot is elérhette az értékesítési és logisztikai területen dolgozóknál. A vállalat 2018-ban is folytatta a bérek fejlesztéseit: valamennyi területen átlagosan közel 10 százalékos emelést hajtott végre. A cég 2019-ben is hasonló jellegű fejlesztéseket tervez. A növekedésnek köszönhetően lehetőség nyílik a béren kívüli juttatások fejlesztésére is, így 2019. január 1-től a SZÉP kártya juttatás összege a teljes munkaidős munkatársak részére 14.000 Ft.

A diszkontlánc ezen kívül támogatja alkalmazottai gyermekeinek iskolakezdését, emellett szükség esetén munkabérelőleget vagy munkáltatói kölcsönt is biztosítanak. A szülési szabadságuk után újra munkába álló kollégáik visszatérését többek között részmunkaidős foglalkoztatással, míg a központban dolgozó alkalmazottak munka-magánélet egyensúlyát további intézkedésekkel segítik elő, amennyire csak lehetséges.

Tovább erősítve a munkatársakkal való együttműködést, a Penny Market Kft. megállapodott a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetével, valamint a Penny Market Kft. Üzemi Tanácsával az ún. túlóratörvény kapcsán, melynek értelmében a Penny Market Kft. a Kollektív szerződésben meghatározott évi túlmunkakeret mértékét nem emeli. Azok számára, akik élni kívánnak ezzel a lehetőséggel, a cég lehetővé teszi a fentieknél magasabb, évente akár 400 óra túlmunkát - a Penny Market Kft.-nél erre kizárólag valódi önkéntesség alapján van lehetőség, valamint egy külön megállapodás megkötése is szükséges a munkavállalói érdekképviseletek közreműködésével.

A Penny Market eddigi törekvéseit májusban a "Megbízható Munkaadó" címmel díjazták, amely az egyik legfontosabb elismerés volt a cég számára. A díjat a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara évente osztja ki azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet a munkahelyi feltételek jelentőségére. A díjat azok a vállalatok érdemelhetik ki, akik bizonyítottan példaértékű módon gondoskodnak alkalmazottaik munka- és életkörülményeiről.

A fejlesztések nem állnak meg a 2019-es évben sem: további növekedések várhatók a bérekben és a társaság teljesítményében is.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Béremelés a Penny Marketnél
  Erős évet zárt a Penny Market
  A Penny Market az FTC labdarúgócsapatának támogatója
  E-töltők a Penny Marketnél
  Visszaéltek a Lidl és a Penny Market nevével
  Veszprémben fejleszt a Penny
  Új kommunikációs stratégia a Penny Marketnél
  Összefogott hat áruházlánc

További hírek ebben a kategóriában

Háromból kettő magyar még soha n...
Két tipp elektromos autó vásárlá...
Hogyan készítsen jól konvertáló ...
Kaukázusi kefirt hív vissza az A...