Hírek
22802 hír az adatbázisban
Eltűnnek az egyszer használatos műanyag táskák a dm-ből
Marketinginfo.hu - 2019-02-19 11:54
Kereskedelem

Az egyszer használatos műanyag táskák utolsó darabjait is száműzi boltjaiból a dm 2019. januártól.

Az üzletekben egyéb alternatívákat kínálnak a vásárlóknak, s arra buzdítják őket, hogy minden vásárláskor vigyék magukkal saját bevásárlótáskáikat.

A műanyag bevásárlótáskák a figyelem középpontjába kerültek az utóbbi években, a tengerekben úszó szeméthegyek képei bejárták a világot. A műanyag zacskók visszaszorításának terén a dm már eddig is több fontos lépést tett: az ingyenes szatyrokat két lépésben megszüntette, 2011-ben a nagyméretű, tavaly a kisméretű ingyenes táskái is eltűntek, 2019 januárjától pedig nem lesznek elérhetők az üzletekben a megvásárolható műanyag egyszer használatos táskák sem. A dm alternatívaként papírtáskát ajánl a vásárlóknak, amelynek árát januártól csökkentik, illetve többször használatos pamuttáskát és a nagy teherbírású permanent táskákat kínálnak. A pamuttáskákra való áttérést ösztönzi a dm azzal is, hogy az elhasználódott darabokat szimbolikus 1 forintért újra cserélik a boltokban.

A papírtáskába kialakításának köszönhetően könnyű belepakolni és rendkívül strapabíró. Újrahasznosított papírból készül, előállítása környezetkímélő, s mivel komposztálható, bio hulladék gyűjtésére is alkalmas. Később a táska ismét visszakerülhet az újra hasznosítási körforgásba. A nagy teherbírású permanent táska 80 százalékban újrahasznosított műanyagból áll, 100 százalékban újra visszavezethető az újrahasznosítás folyamatába. Két méretben kapható és a dm márkáihoz illő, trendi design-elemek díszítik.

A dm gazdasági közösségként kiemelt területként kezeli a környezettudatosságot, döntési folyamataiban fontos szerepe van a fenntarthatóságnak, és a tudatos vásárlói magatartás segítésének. Ez a vevők számára leginkább a választékon keresztül érzékelhető: bio és környezetbarát termékek széles választékát kínálja a drogéria, évek óta foglalkoznak a termékek csomagolásának optimalizálásával. Papír csomagolásainak nagy részét újrahasznosított vagy FSC minősítésűre cserélte a vállalat, a termékeken zöld lóhere szimbólum segít tájékozódni a vásárlóknak a termék jellemzőiről. Új receptúrák segítségével sikerült elérni, hogy a saját márkás termékek ma már szinte egyáltalán nem tartalmaznak nem feloldható mikrorészecskéket ("mikroműanyagot").
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  A 'szívószál hatás' felkavarhatja a magyar műanyagipart is
  Két kategóriában lett befutó a dm
  Úsznak a cégek a műanyagban
  A Lidl a műanyaghulladék visszaszorításáért
  A HEINEKEN műanyagmentes poharakat népszerűsítő kampánya
  Eltűnik a felesleges műanyag a Lidl saját márkás termékeiről
  Műanyagmentes megoldások a Food Truck Rally-n
  Újrahasznosítható pohárral állt elő a Starbucks
  Nagymértékben csökkent a műanyagzacskó-használat
  Műanyagzacskókkal helyettesítené az üvegpalackokat a Coca-Cola

További hírek ebben a kategóriában

A Notino sikere Magyarországon
Háromból kettő magyar még soha n...
Két tipp elektromos autó vásárlá...
Hogyan készítsen jól konvertáló ...