Hírek
23372 hír az adatbázisban
Erősíti a használtautó-üzletágat az AutoWallis
MTI + Marketinginfo.hu - 2019-02-18 12:21
Kereskedelem

Az AutoWallis használtautó-üzletága erősítésére prémium szolgáltatásokat kínáló használtautó-szalont nyitott Budapesten.

A cég vezetői, a kereskedés hivatalos megnyitója alkalmából közölték: a magyarországi autópiac dinamikus bővülése alapján az AutoWallis nagy lehetőséget lát a minőségi használt autókban is.

A Datahouse adatai szerint 2018-ban Magyarországon rekordszámú, összesen 765 782 használt autó tulajdonosváltását regisztrálták a hatóságok. Ez 11,6 százalékos növekedés volt az előző évhez képest. Importból 158 790 használt autó érkezett az országba tavaly.

A Wallis Motor Pest és Wallis Motor Duna 2018-ban 2465 autót értékesített, ezekből 550 használt kocsi volt. A használt autók eladása a teljes autóértékesítési árbevétel mintegy 18 százalékát tette ki. Az idén a tavalyi számok jelentős túlteljesítésére számítanak.

A Wallis Prémium Használtautó Centert mintegy 100 millió forintos fejlesztéssel alakították ki. Az új helyszínen ellenőrzött, jótállással, igazolt járműtörténettel rendelkező prémium kategóriás kocsikat értékesítenek. Elérhető a BMW és a MINI márka használtautó-programjának kínálata is, az új autókhoz hasonló szolgáltatásokkal.

Antal Péter, az AutoWallis prémium üzletágának igazgatója az MTI kérdésére elmondta: az értékesített járművek ellenőrzött forrásból származnak, egyebek között németországi kereskedőktől, magától a BMW AG-tól, és vannak közöttük az ügyfelektől visszavett, új autó vásárlásakor beszámított autók is.

Az AutoWallis csoport négy tagvállalata Magyarországon, valamint a közép és délkelet-európai régióban gépjármű- és alkatrész kis- és nagykereskedelemmel, szerviz szolgáltatásokkal, rövid- és hosszú távú gépjármű-kölcsönzéssel foglalkozik. A csoport tagja a Wallis Automotive Europe, a Wallis Motor Pest, a Wallis Motor Duna és a Wallis Autókölcsönző, amelyek együttes, nem konszolidált magyar számviteli törvény szerinti árbevétele 2017-ben meghaladta a 66 milliárd forintot.

A csoport által képviselt márkák között van a BMW, a MINI, az Isuzu, a Jaguar, a Land Rover, a Maserati, és a Ssangyong.

Az AutoWallis Nyrt. részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde standard kategóriájában kereskednek.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  5,7 milliárd forintos tőkeemelés az AutoWallis további növekedéséhez
  Terjeszkedik az AutoWallis
  Jelentősen csökken a használtautó-kereskedések bevétele
  A legnagyobb magyar OPEL-kereskedéssel bővül az AutoWallis
  Az AutoWallis Koszovóban is értékesít Jaguart és Land Rovert
  Új vezérigazgató az AutoWallis élén
  Kinevezések az AutoWallisnál
  Átadták az Év Használtautó-kereskedése 2017 díjakat
  Idén akár 750 ezer használt autó is gazdát cserélhet
  Újabb rekord dőlt a hazai használtautó-piacon
  Fordulat a használtautó piacon
  A használtautó-vásárlók szokásai
  Minden eddiginél többen terveznek autót vásárolni az idén
  Benzines kisautók a legnépszerűbbek

További hírek ebben a kategóriában

Tízből kilenc eMAG-vásárló okosó...
Amit a piszoárokról tudni érdeme...
Újabb termékkategóriákkal bővül ...
Fokozatosan építi be a jövedéki ...