Hírek
22780 hír az adatbázisban
1300 fiatal kezdi el pályafutását az E.ON-nál
Marketinginfo.hu - 2019-02-15 13:32
CSR

2019-ben kb. 1300 fiatal kap lehetőséget arra, hogy szakmai pályafutását az E.ON-nál kezdje.

Európa-szerte számos fiatal ipari tanuló, gyakornok, duális képzésben résztvevő, illetve végzett diák kezdi el karrierjét az E.ON-nál. Magyarországon például 125 fiatal vesz részt duális műszaki képzésben vagy gyakornoki programban az E.ON-nál, nagyobb részben villamos-, kisebb arányban gázipari területen. Törökországban közel 650 fiatal kap munkát az Enerjisánál, az E.ON és a Sabancı-csoport által közösen alapított energiavállalatnál, 150 fiatal kezdi meg szakmai pályafutását az E.ON-nál Nagy-Britanniában, 80 Svédországban.

Németországban, ahol több mint 200 ipari tanuló és duális képzésben résztvevő diák kapott szerződést, az E.ON vállalatai ismét megkapták a "Legjobb hely a tanulásra" oklevelet, mely egyfajta "védjegy" a képzést folytató cégek számára. A cél az, hogy az energiavállalat már a munkába állás első perceitől a lehető legjobb feltételeket biztosítsa a gyakornokainak, hogy eredményesen fejlődjenek, és fenntartható tudást szerezzenek. Az, hogy elkötelezett fiatalok képzésébe fektetnek be, azt is jelenti, hogy ellensúlyozni tudják a képzett szakemberek hiányát.

Magyarországon az E.ON utánpótlás-nevelési stratégiája hasonló, a 15-25 éves korosztályt célozza meg. A középfokú oktatási, az egyetemi és egyetem utáni, illetve végzett mérnököknek szóló programok közös jellemzője, hogy gyakorlatorientált képzési és tapasztalatszerzési lehetőséget kínál a műszaki pályára készülő vagy frissen végzett fiatalok számára. Az E.ON tanműhelyeiben a valós napi feladatokra készülhetnek fel a fiatalok, képzésüket - a felsőfokú duális szakképzéshez hasonlóan - itt is főállású E.ON mentorok támogatják. A frissen végzett villamosmérnökök a mérnökiroda program keretében pedig egy intenzív képzés részesei, miközben teljes értékű munkavállalóként foglalkoztatják őket. A vállalat tanműhelyeiben végzett összes tanulóval munkaszerződést kötöttek az elmúlt években, akik ma már főállású munkatársak. Ugyanígy a programban végzett mérnökök számára is számos karrierutat kínálnak az E.ON-nál.

Haraszti Judit, az E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt. vezérigazgatója az utánpótlásképzésben való részvételt a vállalat kiemelt feladatának tekinti:
"Magasan képzett, korszerű elméleti és gyakorlati ismeretekkel rendelkező szakembereket szeretnénk munkatársaink között tudni - most és a jövőben egyaránt. Annak érdekében, hogy a legjobbakkal dolgozhassunk együtt, jelen vagyunk a jövő szakembereinek már a képzésénél is, és a képző intézményekkel partnerségben saját eszközeinkkel is hozzájárulunk ahhoz, hogy képességeik kibontakoztatásához minden külső feltétel a rendelkezésükre álljon."
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Az E.ON Hungária támogatása az orosz-ukrán háború elől menekülőknek
  A Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az E.ON Hungária Zrt. mintaprogramja
  Igazi \'zöld\' kemping a Szigeten
  Az ELTE és az E.ON a szabadtéri laboratóriumban
  4 343 fészektartóval várja az E.ON a gólyákat
  A PTE és az E.ON stratégiai partnersége újabb területtel bővült
  Szövetséget kötött az E.ON, a H&M, a Scania és a Siemens
  Az E.ON a Balaton Sound-on
  Az E.ON a Magyar Vízilabda Szövetség kiemelt támogatója
  Versenyben az ország legjobb fenntarthatósági projektjei
  Művészet és tudomány találkozását támogatja az E.ON
  CSR díj az E.ON-nak
  Az E.ON az Év Felelős Foglalkoztatója

További hírek ebben a kategóriában

Az E.ON Hungária támogatása az o...
A nemzetközi E.ON Csoport 1 mill...
Minden újonnan nyíló ALDI parkol...
Az ukrán háború menekültjeinek s...
Értékesítő
A Műhelysor Kft. építőanyag kereskedelemmel foglalkozó cég értékesítő kollé...