Hírek
23371 hír az adatbázisban
Bővített a német Daimler
MTI + Marketinginfo.hu - 2019-02-13 14:12
Márkák

Bővítette romániai gyártókapacitását a német Daimler járműgyártó, amely kettős tengelykapcsolós, nyolc fokozatú automata sebességváltókat kezdett gyártani a dél-erdélyi szászsebesi (Sebes) üzemében.

A Ziarul Financiar című román gazdasági napilapnak Frank Deiss, a Powertrain Mercedens-Benz Cars termelési igazgatója elmondta, hogy Románia továbbra is szerepel a német járműgyártó beruházási térképén, de egyelőre újabb fejlesztésekről nem született döntés. Hozzátette: ehhez Romániának javítania kell a közúti és a vasúti infrastruktúráját. A lap megállapította, hogy a német vállalat Romániában csak alkatrészeket gyárt, miközben Magyarországon járműveket is.

Az újabb szászsebesi beruházás értékét a vállalat nem hozta nyilvánosságra, de a lap járműpiaci forrásokra hivatkozva tudni véli, hogy 250 millió euróba került. A Daimler szászsebesi romániai leányvállalata, a Star Assembly 54 ezer négyzetméter felületen két új gyártócsarnokot hozott lére, ahol 500 új munkahely létesül a fejlesztésnek köszönhetően. A Romániában most gyártani kezdett sebességváltók amerikai, mexikói és kínai Mercedes-üzemeket szolgálnak majd ki.

A német gyártónak Szászsebesen kívül a szintén dél-erdélyi Fehér megyében levő Kudzsiron (Cugir) is van üzeme, a két romániai telephelyen jelenleg több mint 3 ezer dolgozót foglalkoztatnak.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  A kardántengely pontos beállítása (x)
  Lendületet vettek a Daimler eladásai
  A Daimlernek át kell gondolnia beruházásait
  Csökkent a Daimler nyeresége
  Franciaországban gyártják az első elektromos meghajtású Mercedest
  A BMW Group és a Daimler AG egyesíti erőit
  Egyesítheti autómegosztó szolgáltatását a BMW és a Daimler
  Elektromos járműtöltő-hálózat épül
  Csökkent a Daimler nyeresége
  Növelte forgalmát és nyereségét a Daimler
  185 milliárd forintos Mercedes-Benz beruházás Kecskeméten

További hírek ebben a kategóriában

Hatalmas tőkebevonással erősít a...
A Volkswagen egyelőre nem tervez...
A LEGO Csoport a játékiparban az...
A Coca-Cola új, limitált kiadású...