Hírek
23469 hír az adatbázisban
A bőr pH-értékének mérése L'Oréal-lal
Marketinginfo.hu - 2019-02-13 13:42
Egészségmarketing

A My Skin Track pH by La Roche-Posay az első hordozható mikrocseppes szenzor és mobil applikáció, amely képes könnyedén, már 15 percen belül pontosan megmérni a bőr pH-értékét.

A L'Oréal legújabb innovációjának prototípusát a 2019-es Consumer Electronics Show-n mutatta be. A My Skin Track pH ráadásul elnyerte a CES 2019 Best of Innovation díját a Hordozható Technológiai Termékek kategóriában.

Míg a bőr pH-jának mérésére szolgáló korábbi módszerek szigorú elektronikát és nagy verejtékmintákat igényeltek, a My Skin Track pH már szinte észrevehetetlen mennyiségű verejtékből képes pontos eredményt leolvasni egy kétlépcsős folyamatban. Az érzékelőt a belső karra kell helyezni 5-15 percig, amíg a két középső pont színessé válik, majd a szenzor viselőjének meg kell nyitnia a My Skin Track pH alkalmazást és lefényképezni az érzékelőt. Az app ezután megmutatja a pH-értéket, a bőr izzadásának mértékét, majd személyre szabottan La Roche-Posay termékeket ajánl a bőr pH egyensúlyának megőrzéséhez.

"A tudományos és orvosi közösségek már régóta ismerik a bőr pH-szintje és a gyakori bőrproblémák közötti kapcsolatot, amit emberek milliói tapasztalnak nap mint nap" - mondta Guive Balooch, a L'Oréal Technology Incubator globális alelnöke. "Célunk, hogy ezt a fejlett technológiát arra használjuk, hogy a fogyasztókat érdemi információval lássuk el a bőrük állapotát illetően, így könnyebben megtalálják az egyéni igényeiknek megfelelő termékeket. A L'Oréalnál tudjuk, hogy az egészség a szépség jövője, és elkötelezettek vagyunk a technológia kiaknázása mellett annak érdekében, hogy megoldásokkal szolgáljunk az egészségtudatos fogyasztóknak."

A pH-skála a savastól a bázikusig terjed, egy 0 és 14 között mért spektrumon. Az egészséges bőr pH-értéke az enyhén savas tartományban található, 4,5 és 5,5 között. A pH-egyensúly felborulása, gyulladásos reakciót válthat ki, ami gyakran olyan bőrproblémákat okozhat, mint például a bőrszárazság, az ekcéma vagy az atópiás dermatitis. Amerikaiak milliói szenvednek ezektől a problémáktól; A Nemzeti Ekcéma Társaság szerint 10-ből 1 amerikai (31,6 millió) küzd például az ekcéma valamely formájával.

Az érzékelőt a L'Oréal bőrápoló márkájával, a La Roche-Posay-vel és az Epicore Biosystems-szel együttműködve hozta létre, remélve, hogy ez az új, úttörő termék még jobban elősegíti a bőr egészségét.

"A pH a bőr egészségének egyik legfontosabb mutatója" - mondta a münsteri egyetem dermatológiai intézetének vezetője, Dr. Thomas Luger. "Eddig nagyon nehéz volt a bőr pH-ját a klinikai környezeten kívül mérni. Ez az eszköz azonban arra ösztönözheti a fogyasztókat, hogy egészségesebb bőrápolási szokásokat építsenek be a napi rutinjukba."
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Együttműködés a L\'Oréal és a Nestlé között
  Kémiai hámlasztás a szebb és egészségesebb bőrért
  Évente ötmilliárdért küzdünk az öregedés ellen
  A CDP Brüsszelben harmadszor ismerte el a L’Oréalt
  A L’Oréal ismét a vállalati fenntarthatóság globális vezetője
  L'Oréal és az UNESCO az egészségesebb életért
  Newsweek zöld rangsor: első a L’Oréal
  AAA minősítést kapott a L'Oréal
  A L’Oréal-UNESCO ösztöndíj
  100%-ban maguktól lebomlandó kozmétikumok
  A férfiak felé nyit a L'Oréal
  Sikeres a L'Oréal virtuális sminkese

További hírek ebben a kategóriában

Hétköznapi hősökkel indított nem...
Elindult a csatlakozás a Fuss Fo...
Autista fiatalok támogatására in...
A Mályvavirág Alapítvány és a Bi...