Hírek
23094 hír az adatbázisban
Helyes táplálkozással a klímaváltozás hatásai is mérsékelhetők
MTI + Marketinginfo.hu - 2019-02-13 12:23
Egészségmarketing

Helyes táplálkozással a klímaváltozás hatásai is mérsékelhetők, mivel a növények és zöldségek termesztésének ökológiai lábnyoma sokkal kisebb mint az állattenyésztésnek.

A fenntarthatóság egyre inkább előtérbe kerül majd, és ebben az élelmiszergyártóknak mellett a fogyasztóknak is felelőssége van - mondta Antal Emese dietetikus az M1 aktuális csatornán.

Rámutatott: általánosan az elkészített étel egyharmadát kidobjuk, ez pedig súlyos mértékben fogyasztja a Föld erőforrásait.

Elmondta, a táplálkozási ajánlás szerint a napi elfogyasztandók 75 százaléka gyümölcs-, zöldség- és gabonaféle kell, hogy legyen.

A műsorban elhangzott, a klímaváltozás hatásainak mérsékeléséhez a vöröshús- és cukorfogyasztást a felére kellene csökkenteni, míg a zöldség- és gyümölcsfogyasztást meg kellene duplázni.



NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Minden gyermek rémálma: a zöldség! (x)
  Juh- és kecsketenyésztés maximális egészséggel és odafigyeléssel! (x)
  A cirokfélék gyomirtása (x)
  Tudjon meg mindent a méhpempőről! (x)
  Kevesebb hús, több zöldség (x)
  Milyen zöldségek és gyümölcsök szezonja várható?
  Még mindig nem elégséges a gyermekek tejtermékfogyasztása
  Új weboldal indult a tudatosabb táplálkozási szokásokról
  Kevés tejterméket fogyasztanak a gyerekek
  A fiatal nőknél a kávé, a férfiaknál az energiaital a menő
  Új termékek egészségtudatos fogyasztóknak a húsipari kutatótól
  Fontos hívószó az egészség
  Az egészséges életmódra oktat a Nestlé
  A tudatos táplálkozásról egyeztet a Coca-Cola

További hírek ebben a kategóriában

Az elhízás lerövidíti a gyerekek...
A CBD olaj szervezetre gyakorolt...
Mit lehet kezdeni a letört fogga...
Hogyan jelzi a tested a szerelem...