Hírek
23094 hír az adatbázisban
|
|
Helyes táplálkozással a klímaváltozás hatásai is mérsékelhetők
MTI + Marketinginfo.hu - 2019-02-13 12:23
Egészségmarketing
Helyes táplálkozással a klímaváltozás hatásai is mérsékelhetők, mivel a növények és zöldségek termesztésének ökológiai lábnyoma sokkal kisebb mint az állattenyésztésnek.
A fenntarthatóság egyre inkább előtérbe kerül majd, és ebben az élelmiszergyártóknak mellett a fogyasztóknak is felelőssége van - mondta Antal Emese dietetikus az M1 aktuális csatornán. Rámutatott: általánosan az elkészített étel egyharmadát kidobjuk, ez pedig súlyos mértékben fogyasztja a Föld erőforrásait. Elmondta, a táplálkozási ajánlás szerint a napi elfogyasztandók 75 százaléka gyümölcs-, zöldség- és gabonaféle kell, hogy legyen. A műsorban elhangzott, a klímaváltozás hatásainak mérsékeléséhez a vöröshús- és cukorfogyasztást a felére kellene csökkenteni, míg a zöldség- és gyümölcsfogyasztást meg kellene duplázni.
Kapcsolódó cikkek:
Minden gyermek rémálma: a zöldség! (x)
Juh- és kecsketenyésztés maximális egészséggel és odafigyeléssel! (x)
A cirokfélék gyomirtása (x)
Tudjon meg mindent a méhpempőről! (x)
Kevesebb hús, több zöldség (x)
Milyen zöldségek és gyümölcsök szezonja várható?
Még mindig nem elégséges a gyermekek tejtermékfogyasztása
Új weboldal indult a tudatosabb táplálkozási szokásokról
Kevés tejterméket fogyasztanak a gyerekek
A fiatal nőknél a kávé, a férfiaknál az energiaital a menő
Új termékek egészségtudatos fogyasztóknak a húsipari kutatótól
Fontos hívószó az egészség
Az egészséges életmódra oktat a Nestlé
A tudatos táplálkozásról egyeztet a Coca-Cola
|
|
|

|
|
|
|