Hírek
23447 hír az adatbázisban
Perongaléria az Érd alsó állomáson
Médiainfó - www.mediainfo.hu - 2019-02-11 10:01
Outdoor/indoor

Különleges, helyi természeti értékeket bemutató fotógaléria nyílt Érd alsó állomás peronjain, a MÁV és Érd Megyei Jogú Város együttműködésében.

A vasúttáraság engedélyezte az érdi önkormányzatnak az Érd alsó állomás peronján korábban üresen álló hat plakátvitrin művészeti célú, határozatlan idejű és ingyenes hasznosítását. A művészeti alkotások számára biztosított vitrinekben a helyi önkormányzat elsőként az érdi Duna-Art Fotóklub vezetőjének helyi természeti értékeket bemutató képeiből rendezett kiállítást.

A képeket Körmendy Zizi természetfotós, a Magyar Fotóművészek Világszövetségének (MFVSZ) tagja készítette. A helyi élővilág különlegességeit bemutató felvételek Érd területén, a Beliczay-sziget levendulásában és a Fundoklia-völgyben készültek. A kiállítás egyik érdekessége a rablópillét ábrázoló fotó; a fokozottan védett rovarból csak néhány példány él Érd környékén.

A fotóművész képeiből nyíló kiállítás jól illeszkedik a MÁV művészeti tevékenységek támogatására vonatkozó, a vasúti környezet széppé és barátságossá tételét célzó koncepciójába. A vasúttársaság folyamatosan törekszik a vasúti környezet hangulatának javítására; a munkába alkotói pályázatokkal és egyedi alkotások megvalósításának engedélyezésével igyekszik bevonni a különböző intézményeket, a civil szféra szervezeteit és az egyéni alkotókat is.

A MÁV a jövőben tovább kívánja növelni a különböző művészeti alkotások számára biztosított felületek számát. A vasúti környezet művészeti célú hasznosításától a társaság azt reméli, hogy az alkotásokat mindenki tiszteletben tartja, megóvja épségüket, hogy azok sokáig díszíthessék az aluljárókat, állomásokat.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  A költözés úti célja: Érd
  A MÁV bringás reggeli
  Nagy sikerrel zárult a MÁV negyedik nyílt napja
  Együttműködik a MÁV és az Erzsébet Alapítvány
  MÁV a TeSzedd! akcióban
  MÁV a környezetért
  Mikulás vonatokkal, állomási rendezvénnyel kedvez a gyermekeknek a MÁV
  Kávéosztással hívja fel az autósok figyelmét a MÁV-START
  Mikulás HÉV-ek közlekednek december 6-án és 11-én
  Szépülnek a MÁV aluljárói
  MÁV a környezet megóvásáért
  Megvan a MÁV-csoport fotópályázatának győztese
  Jubileumi mozdony hirdeti a MÁV 150 évét
  Plakátművészet szálló porral

További hírek ebben a kategóriában

Egyesült a két svéd outdoor márk...
2319 műanyag kupakból rakták ki ...
Különleges taxi járja Budapest u...
Csekk helyett tej