Hírek
22802 hír az adatbázisban
Az Opel az idén is növekedést tervez Magyarországon
MTI + Marketinginfo.hu - 2019-01-29 15:20
Márkák

Az Opel szentgotthárdi motorgyárában új benzinmotor gyártása indul el az idén az év második felében.

Eközben a márka két új elektromos és több megújított modellel készül arra, hogy növelje értékesítését és piaci részesedését is Magyarországon.

Az Opel Magyarország honlapján közölte: 12 336 eladott autóval, 7,4 százalékos növekedéssel és 7,74 százalékos piaci részesedéssel zárták 2018-at. Megjegyezték: az eladások több mint 20 százaléka városi terepjáró (SUV) volt.

Bakai Gergely, az Opel Magyarország ügyvezetője tájékoztatása szerint megújul a haszonjármű portfólió, és felfrissítik személyautó-palettát is. A márka megjelenik egyebek mellett egy plug-in hibrid SUV-val és egy elektromos modellel, illeszkedve a stratégiába, amely szerint 2024-ig minden Opel modellnek lesz elektromos változata.

A közlemény emlékeztet arra, hogy 2017 márciusában jelentette be a PSA csoport megállapodását az Opel megvásárlásáról. Az azóta eltelt időszak gyökeres változásokat hozott az Opel életében. A megújuló termékpaletta már olyan platformokra épül, amelyek a hagyományos rendszereken kívül, plug-in hibrid és elektromos meghajtásra is képesek. Az együttműködés a fejlesztésben, beszerzésben és gyártásban is jelentős gazdasági előnyökkel jár, így már a tavalyi év első felében félmilliárd euró nyereséget tudott termelni az Opel - emelték ki.

A cégcsoport egy évvel ezelőtt jelentette be, hogy Szentgotthárdon is fogják gyártani a PSA 1,2 literes, háromhengeres Pure Tech benzines turbo motorját. A tervek szerint szeptemberben készülnek el az első próbadarabok, és még az év vége előtt, decemberben elindul az új motorok sorozatgyártása Szentgotthárdon.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  A legnagyobb magyar OPEL-kereskedéssel bővül az AutoWallis
  Az Opelnek köszönhetően növelte eladásait tavaly a PSA
  Kin múlik az európai cégek további növekedése?
  Csökkenti a termelést néhány üzemében az Opel
  Nem lesznek gyárbezárások és elbocsátások az Opelnél
  Az Opel pozíciója erősödése
  Elektromosautó-gyárrá alakul az Opel a tervek szerint
  Létszámcsökkentés az Opel -nél
  Visszatérnek a magánvevők az új autók piacára
  160 Opelt vásárolt a Magyar Posta
  Az Opel új tulajdonosa fejlesztene a magyarországi gyártást?

További hírek ebben a kategóriában

c Orosz kólagyártó
2022-08-03 09:31
Hatalmas érdeklődés a sneaker pi...
Hogyan válasszunk a gyereknek sp...
Márkás gyermekruhák vásárlásával...
Egy kés, ami mindig kéznél van (...