Hírek
22434 hír az adatbázisban
Átadták a 2018. évi Top 10 Legérdekesebb Magyar Innovációs díjakat
MTI + Marketinginfo.hu - 2019-01-17 16:59
PR

Átadták a Top 10 Legérdekesebb Magyar Innováció díj 2018. évi elismeréseit Budapesten, a tíz díjazottat a 100 legérdekesebb magyar innováció 2018 című kiadványban szereplő kiválóságok közül választotta ki a zsűri.

A kiadvány és a díjátadó est fővédnökségét Palkovics László innovációs és technológiai miniszter látta el.

Kiss Attila, a díjat alapító Inno Expo Kft. ügyvezetője a díjátadó gálán, jótékonysági rendezvényen kiemelte: kommunikációs hidat kívánnak betölteni a piac szerelői között, felkutatják a magyar gazdaság fejlődését segítő kis- és középvállalatok innovációit, évente bemutatják a legérdekesebb magyar innovációkat, közelebb viszik az egyetemistákat, szakiskolásokat az innovációhoz. Bejelentette, hogy az Inno Expo 2019-ben a rendezvényeikből származó bevétel 10 százalékát a törökbálinti gyermekhospice Tábitha háznak adják.

Birkner Zoltán, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) elnöke rámutatott arra, fontos, hogy legyen a hazai vállalatoknak saját fejlesztésük, legyenek erős magyar vállalatok. A kutatás-fejlesztés, innováció szerepe a magyar gazdaságban megkérdőjelezhetetlen, a kormány szándéka, hogy Magyarországon a GDP 1,8 százalékát tegye ki a kutatás-fejlesztésre, innovációra fordított forrás - mondta az NKFIH elnöke.

A 2018. évi TOP 10 Legérdekesebb Magyar Innováció díj elismerésben részesült a Noah Global Kft. rezsimentes és önfenntartó lakóháza, az MDQuest Kft. Solvo MDQ Kit gyógyszer-rezisztenciák hatékony vizsgálata, a Clean-Way Környezetvédelmi és Közbeszerzési Kft. építési-bontási hulladékok hasznosítására kialakított megoldása, az RF Anatomy Kft. humán anatómiai oktatási csomagja, az OrthoSera Dental Zrt. BoneAlbumin humán csontpótló megoldása, a Stringbike Kft. láncnélküli kerékpárja, a Sanatmetal Kft. WIWE mobil EKG diagnosztikai eszköze, a Rákosy Glass Kft. fűtő üvegszerkezete, a Power-to-Gas Hungary Kft. biometán-termelés szén-dioxid megkötésével technológiája, az Daniella Ipar Park Kft. üveghab szigetelőanyaga.

Különdíjat kapott a Greenwave Technology Kft. vízkultúrás növénytermesztési megoldása, a K9-Sport Kft. Duo-Flex rugalmas kutyahámja, valamint a Floreande Kft. varázslatos virágok terméke.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  A Fitpuli nyerte a 2019-es Startup Innovációs Díjat
  Jobban bíznak az innováció erejében a magyar cégek
  Meghirdették az idei Magyar Innovációs Nagydíj pályázatát
  A Richter nyerte a 2017. évi Innovációs Nagydíjat
  A 26. Magyar Innovációs Nagydíj pályázat
  A 77 Elektronika nyerte el a legrangosabb innovációs díjat
  Átadták a Magyar Innovációs Nagydíjat
  Orvostechnikai eszköz ért Innovációs Nagydíjat
  Meghirdették a 2011. évi Magyar Innovációs Nagydíj pályázatot

További hírek ebben a kategóriában

A defekttűrő gumiabroncs alkalma...
Mit jelent a sous vide, és miért...
Ezért bizonyulhat előnyösnek a h...
Sikeres női vállalkozásokat, női...