Hírek
22091 hír az adatbázisban
Milyen hatással van a farmer a bolygónkra?
Marketinginfo.hu - 2019-01-16 10:24
CSR

Hogyan legyünk részesei a fenntartható, öko divatforradalomnak?

Manapság szinte minden embernek van egy pár farmernadrágja, amelyet rendszeresen visel. Nem mellesleg a kereslet a divatos és olcsó farmerokra sosem volt magasabb. Azonban tisztában vagyunk-e a 'fast fashion', azaz a gyors divattermékek vásárlásával járó következményekkel? És mit tehetsz te, mint vásárló, hogy változzon a mai helyzet?

A pamutipar az egyik legnagyobb a világon, évente mintegy 23.000 tonnát gyártanak és dolgoznak fel. A gyapot, amelyből a pamut készül, egy nagyon szomjas és nehezen termelhető növény, ezért rengeteg gazda rovarirtókat és vegyi anyagokat használ, hogy erősítse a termést. Emiatt a gyapottermelés manapság a világ leginkább vízpazarló és szennyező iparága.

Ahhoz, hogy a nyers pamutot farmerszövetté alakítsák, majd ebből farmernadrág legyen, rengeteg folyamaton kell keresztülmenni. Először is a fonalat indigó (klasszikus farmerkék) festékkel kell színezni, amely a víz és vegyi anyagok felhasználása miatt rendkívül károsítja a környezetet.

Ha a designer egy különleges megjelenést vagy mintát szeretne a farmeren, például kőmosottat, fehérítettet vagy más részletet, ezt a legtöbb esetben környezetromboló módszerekkel lehet elérni. Ezek közül a fehérítő folyamat a legveszélyesebb, mert nemcsak sok vizet használ, hanem a vegyi anyagokkal érintkező dolgozók számára is egészségügyi károsodással járhat.

Mégis hogyan változtathatunk ezen? A fogyasztókon hatalmas a felelősség. Van lehetőségünk megkövetelni, hogy a világszerte működő ruházati vállalatok próbáljanak jobban teljesíteni és tenni a jövőnkért és környezetünkért. Napi szinten látunk új technológiákat, amelyek jelentősen javítják a procedúrát. A gyapottermelő gazdákat meg kell ismertetnünk a túlöntözés és a peszticidek következményeivel, illetve jobb vetőmag-alternatívákat és különböző növényvédő módszereket kell biztosítanunk számukra. Ezzel egy hosszú folyamatot indítunk el, amely lassan megváltoztathatja a gyapottermelést a világon.

Ami a farmergyártást illeti, számos innovatív ötlet jelenik meg, mint például a természetes festékek és a lézertechnológia, amelyek alternatívaként szolgálnak a korábbi módszerekre. Ezekkel az eljárásokkal a vállalatok biztonságosabbá tudják tenni a gyártást az alkalmazottaik és a környezet számára.

Tájékoztatónk egyértelmű áttekintést ad a farmer létrehozásának folyamatáról, valamint javaslatokat arra, hogyan változtassuk meg fogyasztói szokásainkat egy fenntarthatóbb farmer- és divatipar érdekében.
 
  • Mindig ellenőrizd az anyagokat: keress organikus pamutot, újrahasznosítható vagy megújuló anyagokat a címkéken
  • A Rankabrand honlapon megtalálod a legfenntarthatóbb farmermárkák listáját
  • Vásárolj helyi üzletekben: a boltok közelében gyártott ruhák kevesebb szén-dioxidot használnak fel a szállítás során
  • Mosd a farmerod a lehető legkevesebbszer!
  • Ne dobd ki, ha hibás: adományozd el vagy alakítsd át!
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Már ingyenesen letölthető a LiveRobe
  A farmernadrág jótékonysági kezdeményezés
  Közös farmerkabátot fejleszt a Levi’s a Google-lal
  Újrafelhasznált anyagokból készült farmerokat árul a H&M
  Sikeresen gyűjtött a Pólus Center és a Glamour magazin
  A Levi’s is kivonja a mérgező anyagokat ruháiból
  Jótékonysági farmergyűjtés az Arena Plazában
  Marketinges linkmustra: három nőtípus farmerra
  Új imázskampányt indít a Levi's

További hírek ebben a kategóriában

Kép: Bioforce.hu Környezetbarát mosószerek
2019-10-18 11:12
Vodafone a Porsche Motorsport pa...
Átadták a BCSDH 'Fenntartható jö...
Új e-töltőállomásokat nyitott Za...
A DHL Group és Bryan Adams 1 mil...