Hírek
22800 hír az adatbázisban
Autóipari fejlesztésekben működik együtt az LG és a Microsoft
MTI + Marketinginfo.hu - 2019-01-11 13:52
Digitális

Együttműködésre lép az LG Electronics (LG) és a Microsoft. A dél-koreai és az amerikai nagyvállalat szándéknyilatkozatot írt alá az LG önvezetőautó- és infotainment-rendszereinek fejlesztésére.

A Las Vegasban a Nemzetközi Szórakoztatóelektronikai Kiállítás (CES) alkalmából aláírt nyilatkozat értelmében az LG felgyorsítja meglévő digitális platformjának átalakítását az autóipar számára a Microsoft Azure felhő- és mesterségesintelligencia-technológiáinak, valamint az LG fejlesztés alatt álló "önvezető" szoftverének segítségével.

Az LG a Microsoft mesterséges intelligencia terén szerzett tudását adaptálja saját járművezetést támogató rendszereibe (Advanced Driver Assistance Systems, ADAS), a sofőr állapotát ellenőrző kameráiba (Driver-Status Monitoring, DSM) és többcélú frontkamerarendszereibe, valamint infotainment rendszereibe beépíti a Microsoft virtuális asszisztensekhez készült megoldásgyorsítóját (Virtual Assistant Solution Accelerator). Az Azure Data Box szolgáltatás révén az útközben rögzített adatok automatikusan feltölthetők a felhőbe, az így létrehozott könyvtár pedig segít az önvezető szoftvert még okosabbá tenni.

Az LG tervei között szerepel, hogy a legmodernebb technológiai megoldások alkalmazásával új, innovatív digitális fejlesztő- és tesztelőközpontokat hoz létre. A Microsoft Azure által támogatott nagyteljesítményű számítástechnika és grafikus feldolgozóegység nagymértékben lecsökkenti az LG önvezető szoftvere számára szükséges tanulásra és fejlődésre fordítandó időt. A városi utak és közlekedési minták megismerése, ami általában több mint egy napot venne igénybe, az Azure segítségével percek alatt meglehet.

"Várakozásaink szerint a Microsoft fejlett felhőalapú infrastruktúrája és az LG gyorsan növekvő járműalkatrész-üzletága közösen a teljes önvezető autóipar fejlődését felgyorsítja majd" - mondta Kim Jin-yong, az LG járműalkatrész-üzletágának elnöke.

"Az LG és a Microsoft együtt formálja a közlekedés jövőjét. Közös munkánk révén az autógyártók termékei különleges, egyedi közlekedési élményt nyújthatnak majd, eddig ismeretlen szolgáltatások és bevételi források jöhetnek létre, végül pedig biztonságosabb, intelligensebb és fenntarthatóbb járművek kerülhetnek ki a gyárakból" - mutatott rá Sanjay Ravi, a Microsoft autóipari üzletágának ügyvezetője.

Az LG Electronics a szórakoztatóelektronikai, mobilkommunikációs és háztartási elektronikai termékek vezető szállítója és technológiai megújítója, amely világszerte 125 helyen 77 ezer alkalmazottat foglalkoztat.

Az amerikai székhelyű Microsoft Corporation a világ egyik legnagyobb szoftvervállalataként több mint 150 országban 128 ezer alkalmazottat foglalkoztat.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Partnermegállapodást írt alá az LG és a Ricoh
  Adományozott a Szent Imre Egyetemi Oktatókórháznak az LG
  Az LG több mint 140 díjat söpört be a CES-en
  Hatméteres installációt készített kijelzőkből az LG
  Stratégiai együttműködésre lép az LG és a Landing AI
  Szívesen vásárolna önvezető autókat a magyarok többsége
  Trendkörkép a Hankooktól a gumiabroncs evolúciójáról
  Új vállalatot alapított a Ford az önvezetőjármű-üzletágban
  A robotok átveszik majd az irányítást az emberek felett?
  Az LG és a HERE az önvezető autók jövőért
  Önvezető kamionokat tesztelt a Volvo és a Waberer's
  Az önvezető technológia az autóvásárlást is ösztönözheti
  A legfrissebb digitális trendek

További hírek ebben a kategóriában

Szereld fel programozható vezérl...
Mi mindenre jelenthet megoldást ...
Elektronikai eszközök számtalan ...
Miért éri meg online marketing ü...