Hírek
22780 hír az adatbázisban
Miért nem reggelizünk egészségesebben?
Marketinginfo.hu - 2019-01-07 13:54
Egészségmarketing

Országos Kellogg's kutatás tárta fel a magyar fogyasztók reggelizési szokásait.

Sokan szeretnénk ugyanakkor egészségesebben reggelizni, de az időhiány közbeszól, ráadásul bonyolultnak is tartjuk az egészségesebb ételek összeállítását, mint a megszokottakét - többek közt ez is kiderül abból a reprezentatív, országos kutatásból*, amely a Kellogg's megbízásából készült el.

A hazánkban a felnőttek körében a legnépszerűbb reggelinek számító szendvicset - tízből hatan ezzel kezdik a napjukat - a fogyasztók nem sorolják a leginkább egészségesnek tartott reggelifélék közé, sőt, csupán a megkérdezettek fele véli egészséges választásnak a szendvicset.

Épp fordított a helyzet a müzlikkel, gabonapelyhekkel és a zabkásával, hiszen tízből nyolcan egészségesnek tartják ezeket az ételeket, reggelire mégis csak a válaszadók negyede fogyasztja rendszeresen.

A kutatás eredményei között találni ennél is nagyobb ellentmondást: zöldséget, gyümölcsöt csupán a felnőttek ötöde szokott reggelizni, miközben ezeket tízből kilencen tartják egészséges választásnak. Szintén élesen eltér az édes péksütemények megítélése és kedveltsége: ezeket az élelmiszereket a válaszadók negyede fogyasztja rendszeresen, miközben az egészségességre adott osztályzat egy ötös skálán még a hármast sem éri el. Ez egyben azt is jelenti, hogy az egészségesség szempontjából még a zsírosabb reggelik (hentesáru, szalonna, kolbász) is valamivel nagyobb elfogadásnak örvendenek, mint a cukrosak (édes péksütemény, palacsinta).

A fentiekhez képest meglepő lehet, de a megkérdezettek fele - persze saját megítélése szerint - egészséges reggelit fogyaszt. Igaz, majdnem ilyen magas azok aránya is, akik az egészségesség, tudatosság, kiegyensúlyozottság szempontjából közepesnek ítélik meg saját reggelijüket.
A kutatásból az is kiderült, hogy az idősebb korosztályra nem csak az jellemző, hogy az átlagnál rendszeresebben reggelizik, hanem az is, hogy - szintén saját bevallásuk alapján - az ő reggelijük van a leginkább összhangban az egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozás követelményeivel. E téren a nyugdíjasok egy ötös skálán négyesre teljesítenek, szemben a válaszadók 3,55-ös átlagával.

A vizsgálat arra is igyekezett fényt deríteni, hogy miért nem fogyasztjuk gyakrabban az egészségesnek tartott ételeket. A reggelizők fele időhiány miatt nem tud a jelenleginél egészségesebben reggelizni, tízből négyen pedig az egészségesebb ételek bonyolultságát nevezték meg akadályként.

"Nehezen lépünk ki a komfortzónánkból, hajlamosak vagyunk a megszokott ételekkel indítani a napot, holott tudjuk, hogy nem feltétlenül ezek a legegészségesebbek. Örömmel láttuk viszont, hogy a magyar fogyasztók valójában nyitottak az egészséges reggelik iránt és vettük a jelzést, hogy egyszerű, időkímélő megoldásra van szükségük" - mondta Ádám Viktor, a Kellogg's kutatási specialistája. "A kutatási eredmények is megerősítették azt, hogy jól döntöttünk, amikor a magyar piacon is bevezettük a W.K. Kellogg termékeket, amelyek között a hozzáadott cukor nélkül készülő változatok éppúgy megtalálhatók, mint a chia maggal, mandulával, kókusszal és egyéb superfooddal gazdagított müzlik."

* Az eNet a Kellogg's megbízásából 2018 őszén a 18 évnél idősebb, rendszeresen internetező népesség körében végzett online kutatást azért, hogy felmérje a magyar felnőttek reggelizési szokásait. A kutatás reprezentatív a 18 évnél idősebb rendszeresen internetezőkre nem, kor és régió alapján.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Egészségesebbé teszi termékeit több cég Spanyolországban
  Debütál a cukormentes W.K. Kellogg
  Képregényfesztiválon kampányolt a Kellogg's
  Ezért éri meg kutatni
  Márkajelzéssel látná el a kukoricapelyheket a Kellogg's
  Mézes gabonapelyhet hoz ki a Kellogg
  Kihátrál Phelps mögül a Kellogg
  Új dobozt tesztel a Kellogg
  Phelps a Kellogg's dobozokon

További hírek ebben a kategóriában

A megfelelő tisztítószerek kivál...
Mi az, amit a porcelán héjról tu...
Családi egészségbiztosítás ̵...
Állítsuk a bélbaktériumokat az o...
Értékesítő
A Műhelysor Kft. építőanyag kereskedelemmel foglalkozó cég értékesítő kollé...