Hírek
21841 hír az adatbázisban
Továbbra is az SZTE a legzöldebb magyarországi egyetem
MTI + Marketinginfo.hu - 2019-01-07 09:58
CSR

Továbbra is a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) a legzöldebb magyarországi felsőoktatási intézmény, a fenntarthatósági szempontok alapján készült GreenMetric világrangsorban a 77. helyen végzett.

Az SZTE a korábbi 88. helyről úgy lépett előrébb, hogy a felmérésben a korábbinál százzal több egyetem, 81 ország 719 intézménye vett részt.

Az Indonéziai Egyetem toplistájának népszerűsége folyamatosan növekszik: a 2010-es, első felhívásra 34 ország 95 intézménye válaszolt. Az SZTE a kezdetek óta a zöld egyetemek élbolyába tartozik. Az intézmény 2012 óta amellett végez világ- és európai szinten is a lista első negyedében, hogy hat év alatt több mint ötszáz új egyetem csatlakozott a felméréshez.

A szegedi egyetem Európában a rangsor 34. helyét szerezte meg. Előtte - egy oroszt kivéve - csak nyugat- és észak-európai intézmények találhatók.

Az SZTE 77. helyével és 7050 pontjával toronymagasan vezet a kérdőívet kitöltő nyolc magyarországi felsőoktatási intézmény versenyében. A hazai sorrendben második Pécsi Tudományegyetem a nemzetközi mezőnyben 140., a harmadik ELTE pedig 264. lett.

A felmérés hat témaköre évek óta változatlan: elhelyezkedés és infrastruktúra, energia és klímaváltozás, hulladék-, vízgazdálkodás, közlekedés, oktatás. Ezek közül a legnagyobb - 21 százalékos - súlyú az energia és klímaváltozással, a legkisebb - 10 százalékos - jelentőségű a vízgazdálkodással kapcsolatos kérdéskör. Az SZTE kategóriánkénti eredményei azt mutatják, hogy továbbra is a hulladékgazdálkodásban a legjobb, hiszen a megszerezhető pontszámok 92 százalékát begyűjtötte, emellett jelentősen javított a környezettudatosság oktatásbeli megjelenítésén. A jövőbe mutató zöld feladatok terén az energiamenedzsment-adatbázisok további fejlesztése és az infrastrukturális korszerűsítések folytatása kínál előrelépési lehetőséget - áll a közleményben.




NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  A vállalatok több mint 70%-a ismeri a fenntartható fejlődési célokat
  Stratégiai megállapodást kötött az Audi, a Mol és az SZTE
  Kutatás-fejlesztést indított a Pick és a Szegedi egyetem
  Stratégiai megállapodást kötött az Audi és az SZTE

További hírek ebben a kategóriában

Kép: Lidl Lidl a beteg gyermekekért
2019-06-17 10:44
Környezetvédelem témában indítot...
Jubileumi kerékpártúra az esélye...
A Provident idei jótékonysági ak...
A LEGO® Braille Kockák prot...