Hírek
23372 hír az adatbázisban
Kinevezések az AutoWallisnál
Marketinginfo.hu - 2018-12-21 13:47
Karrier

A rendkívüli közgyűlést követően az AutoWallis új tisztségviselői megválasztották az Igazgatóság és a Felügyelőbizottság elnökeit, valamint a társaság befektetési kapcsolattartóját.

Az Igazgatóság elnöke Müllner Zsolt, a Felügyelő Bizottság elnöke ifj. Chickán Attila, míg a társaság befektetési kapcsolattartója Székely Gábor lett.

Megtartották alakuló üléseiket az AutoWallis Nyrt. - korábbi nevén Altera - új testületei, melyeken a tagok megválasztották az elnököket. A tőzsde autós vállalatának hétfői rendkívüli közgyűlésén létrejött új, négytagú Igazgatóság Müllner Zsoltot, a Wallis Csoport vezérigazgatóját választotta elnöknek. Az Igazgatóság tagjai még Andrew Prest, a Wallis Automotive Europe ügyvezető igazgatója, Antal Péter, a Wallis Motor Duna és Wallis Motor Pest ügyvezető igazgatója, és Székely Gábor, az AutoWallis befektetési igazgatója. A társaság új Felügyelőbizottsága (mely egyben a társaság Auditbizottsága) elnökének ifj. Chickán Attilát választották, míg a testület tagja rajta kívül Ecseri György és Vitán Gábor. Az AutoWallis Igazgatósága Székely Gábort nevezte ki a vállalat új befektetési kapcsolattartójának. A szakember ezenkívül a társaság befektetési igazgatói pozícióját is betölti.


Müllner Zsolt, az AutoWallis Nyrt. Igazgatóságának elnöke

A Wallis Asset Management vezérigazgatója a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen szerzett közgazdász diplomát, 1994 óta dolgozik a Wallis Csoportnál. 1994-2004 között a Wallis Motor, a BMW magyarországi vezérképviseletének ügyvezető igazgatójaként tevékenykedett. Többéves vezetői tapasztalatait ezt követően a Wallis Auto Holding elnök-vezérigazgatójaként, majd 2000-től a Wallis Zrt. igazgatósági tagjaként is kamatoztatta. 2007-ben a Wallis Asset Management Zrt. vezérigazgatója lett, ezzel egyidőben a Graboplast Zrt. és WING Zrt. igazgatósági tagjának, később a Venturio Kockázati Tőke-alapkezelő Zrt. elnökének is kinevezték. Meghatározó szerepe van többek között a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett Alteo Nyrt. létrehozásában, melynek alapítása óta igazgatósági tagja, valamint a Wallis Csoport autós üzletágának az AutoWallis Nyrt-n keresztüli tőzsdére vitelében.


ifj. Chickán Attila, az AutoWallis Nyrt. Felügyelőbizottságának elnöke

Energetikai és gazdasági szakember, diplomáit a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen és a Külkereskedelmi Főiskolán szerezte. 2008-as alapítása óta a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett Alteo Nyrt. vezérigazgatója. Ezt megelőzően pénzügyi és befektetési elemzőként dolgozott különböző pozíciókban. A fenntarthatósági kérdésekben aktív szakember a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) szervezet elnöke.

Székely Gábor, az AutoWallis Nyrt. Igazgatóságának tagja, befektetési kapcsolattartó

Az AutoWallis Nyrt. befektetési igazgatója a Pénzügyi és Számviteli Főiskola Pénzügy szakán szerzett közgazdász diplomát. A szakember évtizedes vállalatvezetői és tőkepiaci tapasztalattal rendelkezik, miután részt vett Magyarország egyik legdinamikusabban növekvő ingatlanbefektetési társaságának, az Appeninn Nyrt-nek 2009-es megalapításában, melynek aztán vezetője is volt. Szakmai pályafutásának elején ingatlanüzemeltetési- és befektetési piacon szerzett széleskörű tapasztalatokat, valamint tanácsadóként segítette jelentős hazai vállalatok tőkeműveleteit, szakértőként pedig ipari termelőüzemek értékesítésébe is bekapcsolódott. Az AutoWallis befektetési igazgatójaként sikeres tapasztalataira építve felel a vállalat tőkepiaci jelenlétéért, a befektetési holding új befektetéseinek felkutatásáért és azok lebonyolításáért.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  5,7 milliárd forintos tőkeemelés az AutoWallis további növekedéséhez
  Terjeszkedik az AutoWallis
  A legnagyobb magyar OPEL-kereskedéssel bővül az AutoWallis
  Az AutoWallis Koszovóban is értékesít Jaguart és Land Rovert
  Új vezérigazgató az AutoWallis élén
  Erősíti a használtautó-üzletágat az AutoWallis

További hírek ebben a kategóriában

Sztaniszláv András lett a világ ...
Új energetikai és közműtanácsadá...
Új igazgató a kecskeméti Mercede...
Új igazgató a budapesti Continen...