Hírek
21841 hír az adatbázisban
Csökkentette a GVH a Bayer Hungária bírságát
MTI + Marketinginfo.hu - 2018-12-14 17:01
Egészségmarketing

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) megállapította, hogy a Bayer Hungária Kft. megtévesztette a fogyasztókat Berocca elnevezésű termékeinek népszerűsítésekor.

A kiszabott bírság a jogsértés elismerése miatt több mint felével csökkent, így is 95 millió forint lett.

A GVH MTI-nek küldött közleménye szerint a Bayer Hungária Kft. Berocca Performance vény nélkül kapható gyógyszerének és Berocca pezsgőtabletta étrend-kiegészítőjének reklámjai megtévesztők voltak, egyes tájékoztatásai pedig nem feleltek meg az ágazati előírásoknak.

A GVH megállapította: a pezsgőtabletta reklámjaiban az európai közösségi jog által engedélyezett, valós és igazolt hatásnál többet - "pörgős" napot, maximális teljesítményt - ígértek. Nem tüntették fel továbbá, hogy a teljesítménynövelés mely összetevőnek tulajdonítható. A gyógyszerrel összefüggésben pedig a termékkategória feltüntetésének hiányát kifogásolta a hatóság.

A hivatal kifogásolta azt az állítást is a reklámban, hogy a termék rövid időn belül segítséget nyújthat, mivel ez nem állt összhangban alkalmazási előírással, amely szerint a hatáshoz négyhetes szedés szükséges.

A tájékoztatás szerint a versenyhivatal jelentős kedvezményeket nyújt a kiszabandó bírság összegéből a jogsértésüket elismerő, tevőleges jóvátételt tanúsító vagy megfelelési programot kidolgozó vállalkozásoknak. A jogsértések egy részének elismerésére, illetve a már megvalósított megfelelési erőfeszítésekre, az ügyben kirótt bírság végül a csökkentő tételek nélküli összeg kevesebb, mint a fele lett - tájékoztatott a GVH.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  A Bayer pályázat a startupoknak
  A Bayer betekintést nyújt az összes növényvédelmi kutatásába
  A Bayer Hungária is „Megbízható Munkaadó”
  Megkapta a gigahitelt a Bayer a Monsanto ügylethez
  1000 diák a Bayer oktatási programjában
  Újraindul a Bayer mentor program
  Bioburger lett a Bayern München stadionjából
  Az Egis felvásárolta a Bayer lengyelországi Biovital termékportfólióját

További hírek ebben a kategóriában

h Jelentett a Hungaropharma
2019-06-11 11:53
Több műanyagrészecskét esznek me...
A vörös és a fehér hús fogyasztá...
A sok kávé az eddig véltnél kevé...
Felejtsük el a drasztikus fogyók...