Hírek
22818 hír az adatbázisban
Megszűnhet a Joon légitársaság
MTI + Marketinginfo.hu - 2018-12-06 12:23
Márkák

Az Air France új vezetősége bezárja az alig egy éve létrehozott Joon nevű leányvállalatát - írta a Le Figaro című francia napilap.

Az értesülést a francia légitársaság megerősítette a Reuters hírügynökségnek.

A Le Figaro szerint az Air France-KLM új vezetője, Benjamin Smith döntése alapján megszűnik az, egy hagyományos és egy diszkont légitársaság keverékeként létrehozott Joon hibrid légitársaság, de a döntést az igazgatótanács még nem vitatta meg. Az augusztusban kinevezett új kanadai elnök-vezérigazgató egyértelművé tette, hogy "nem érti a Joon pozicionálását és identitását".

A Joon az Air France repülőgépeivel és pilótáival közlekedik, de saját személyzete van, mintegy 550 légikísérő, de számuk hamarosan eléri a 700-at. Ez utóbbiakat, akik jelenleg kevesebb fizetésért dolgoznak, mint az anyavállalat alkalmazottai, is átveszi a lap szerint az Air France.

Jóllehet a Joon utasainak száma öt százalékkal nőtt egy év alatt és a járatok kihasználtsága 90 százalékos, november elején két szakszervezet is panaszt tett és sztrájkkal fenyegetőzött az új elnök-vezérigazgatónál a légikísérők "szenvedése, kimerültsége" és a "büntető jellegű menedzsment" miatt.

A végleges döntés megszületéséig a Joon négy újabb útvonalon (Párizs-Stockholm, Párizs-Madrid, Párizs-Manchester és Paris-Prága) is átveszi 2019 márciusában az Air France járatait.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Díjazták az Air France-KLM-et
  Elismerés az Air France-nak
  Kényeztet az Air France
  Air France-KLM: növekvő utasforgalom
  Csökkent az Air France-KLM eredménye
  Jól megy az Air France-nak
  Továbbra is veszteséges az Air France-KLM
  Virtuális múzeumot nyitott az Air France

További hírek ebben a kategóriában

c Orosz kólagyártó
2022-08-03 09:31
Hatalmas érdeklődés a sneaker pi...
Hogyan válasszunk a gyereknek sp...
Márkás gyermekruhák vásárlásával...
Egy kés, ami mindig kéznél van (...