Hírek
21941 hír az adatbázisban
Mikulás vonatokkal, állomási rendezvénnyel kedvez a gyermekeknek a MÁV
Médiainfó - www.mediainfo.hu - 2018-12-06 09:20
PR

A MÁV-csoportnál országszerte készülnek a Mikulás ünnepségekre. Mikulás HÉV indul Batthyány térről Szentendrére, Debrecenben vasutasok öltöznek Mikulásnak, a különvonatokat az alkalomhoz illően feldíszítik.

A következő napokban több Mikulás vonat és Mikulás HÉV is közlekedik Budapesten és országszerte. Pécsről, egy óvodás csoport 250 gyermeke kel útra Dombóvárra. A feldíszített vonaton a kalauzokon kívül a Mikulás és a krampuszok is "szolgálatot teljesítenek".

A debreceni állomás utascsarnokában vasutasok mikulás és krampusz jelmezbe öltöznek december 6-án, 7-től 10 óráig, és 14-től 17 óráig. A vasutas Mikulások szaloncukrot osztanak a gyerekeknek, a bátrabbakat pedig versmondásra, éneklésre is buzdítják.

December 6-án, délután útjára indul az első Mikulás HÉV a H5-ös vonalon, a Batthyány térről Szentendréig. A Mikuláson és a krampuszokon kívül ajándékcsomag is várja a járatra - elővételben vagy a helyszínen - jegyet váltó gyerekeket és kísérőiket, akik felújított és feldíszített, 1943 és 1956 között gyártott nosztalgiakocsikon utazhatnak.

A Magyar Vasúttörténeti Parkba is ellátogat a Mikulás, mégpedig a gyermekeket szállító nosztalgiavonattal december 7-én, 8-án és 9-én. Az M2 Mikulás Expresszt karácsonyi díszekben pompázó gőzmozdonnyal pöfög ki a Nyugati pályaudvarról, majd gördül be a Vasúttörténeti Parkba, ahol az Orient-csarnokban kezdetét veszi az ünnepség.

Szombathelyről december 8-án, 400-an utaznak Mikulás-járattal a fővárosba. A különvonat fedélzetén a nagyszakállú szaloncukrot oszt, s jó kedvre deríti az utasokat.

A Gyermekvasúton már december 1-jén és 2-án "szolgálatba állt" a Mikulás a krampuszokkal, hogy együtt vonatozzanak a kicsikkel és nagyokkal. Idén is volt közös éneklés, játékok és természetesen személyes találkozás a Mikulással, aki édességekből összeállított csomaggal ajándékozta meg a gyerekeket. A Hűvösvölgy állomásról óránként közlekedtek a kisvonatok. A krampuszok gyerekprogramokkal, közös tánccal, játékokkal és finomságokkal várták az utazókat.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Nagy sikerrel zárult a MÁV negyedik nyílt napja
  Együttműködik a MÁV és az Erzsébet Alapítvány
  MÁV a környezetért
  Perongaléria az Érd alsó állomáson
  Idén ismét jár a Mikulástroli
  Mikulással a HÉV-en
  Kávéosztással hívja fel az autósok figyelmét a MÁV-START
  Mikulás HÉV-ek közlekednek december 6-án és 11-én
  Szépülnek a MÁV aluljárói
  MÁV a környezet megóvásáért
  Jubileumi mozdony hirdeti a MÁV 150 évét
  Megállapodás a MÁV és a Dunaújvárosi Egyetem között
  Új esélyegyenlőségi program a MÁV-nál
  Régiós elismerés a MÁV-nak

További hírek ebben a kategóriában

Idén is díjazták az üzleti turiz...
Turisztikai megbízást nyert a Me...
BrandFestival: trendek, amik a j...
Megújult a pr-szakma Etikai Kóde...