Hírek
21941 hír az adatbázisban
Együttműködés az Óbudai Egyetem és a Siemens között
MTI + Marketinginfo.hu - 2018-12-05 12:06
CSR

Duális képzés kialakításáról kötött megállapodást a Siemens Zrt. és az Óbudai Egyetem Budapesten.

Az Óbudai Egyetemen a cég gyakorlati oktatása az idei egyetemi szemeszter második félévében, vagyis 2019 elején indul villamosmérnöki alapképzésben - közölte Dale A. Martin, a Siemens magyarországi vállalatának vezetője.

A megállapodás aláírásán a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója hangsúlyozta, hogy a jövő munkaerőpiaci kihívásaira a duális képzés készíti fel a leghatékonyabban a pályakezdőket. Magyarországon elsőként a Siemens indított német mintára duális képzést - emlékeztetett.

Réger Mihály, az Óbudai Egyetem rektora hangsúlyozta, hogy a duális képzés nagy terhet jelent a hallgatóknak, azonban a megszerzett tudással a szakterületen tevékenykedő cégek bármelyikénél elhelyezkedhetnek.

Megfogalmazása szerint a gyakorlati oktatás új kezdeményezésnek tűnhet Magyarországon, holott már a száz évvel korábbi tanrendekben is fontos szerepe volt. Újbóli bevezetésüktől az intézmény vezetője azt reméli, hogy a magyar felsőoktatás visszaszerezheti korábbi rangját és hírnevét. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) innovációért felelős helyettes államtitkára szerint a duális képzés az elméleti tudás gyakorlatba ültetésével javítja a tanulás hatásfokát és a diákok tanulmányi eredményeit. Szigeti Ádám rámutatott, hogy a gyakorlati képzés nem elvesz az elméleti tudásból, hanem kiegészíti és többlettartalommal gazdagítja azt.

Tájékoztatása szerint Magyarországon az idén szeptemberben 2058 hallgatóval a 4. duális évfolyam kezdődött el. Az eddigi tapasztalatokat a Duális Képzési Tanács értékeli, és ezek alapján frissíteni fogja a rendszer szabályozását - tette hozzá.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  A szakképzést segítő berendezéseket adományozott a Siemens
  Újabb beruházást indít Berlinben a Siemens
  Megállapodást kötött a Siemens és az Innovációs és Technológiai Minisztérium
  Szövetséget kötött az E.ON, a H&M, a Scania és a Siemens
  Újabb együttműködési megállapodást kötött a Siemens és a BME
  A Vodafone és a Huawei a mérnökképzést támogatja
  Megállapodást kötött a Continental és az Óbudai Egyetem
  Az Óbudai Egyetemnek adományozott az ABB
  Canon Tudásközpont az Óbudai Egyetemen

További hírek ebben a kategóriában

Idén 320 önkéntes fiatal nyújt e...
A Lidl környezettudatos nevelést...
A Schenker az Élelmiszerbankkal ...
A Marquard Media üdvözli a Prada...