Hírek
21941 hír az adatbázisban
Elindult az adventi fényvillamos Budapesten
MTI + Mediainfo.hu - 2018-12-05 10:56
Outdoor/indoor

Elindult az adventi fényvillamos, egy fehér és kék fényű led izzókkal feldíszített járat a 2-es villamos vonalán Budapesten.

Az adventi és karácsonyi időszakban immár hagyományosan közlekedő ledfüzérrel díszített UV villamos sajtótájékoztatóval egybekötött elindításakor a 2-es villamos Jászai Mari téri végállomásán Bolla Tibor, a BKV Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta: az ünnepekhez közeledve immár 10. éve szimbolizálja a fényvillamos a szeretetet és a város felkészülését az ünnepekre.

Mint mondta, 39 ezer 200 leddel, mintegy három és fél kilométer fényfüzérrel díszítették fel a villamost, amely menetrendszerűen közlekedik többek között a 2-es és a 19-es vonalán, de megjelenik a metrópótló vonalon is, színfoltja lesz a következő hetekben a városnak.

Kitért arra, hogy a Ganz UV típusú villamos 2007 óta már nem közlekedő nosztalgiajármű, amely az ünnepek keretében pár hétig - az advent kezdetétől egészen az új év első napjaiig, vízkeresztig - ismét szállít utasokat. A villamoson érvényes jeggyel vagy bérlettel lehet utazni.

Arról is beszélt, hogy a fényvillamos egyedülálló látványossága Budapestnek, sok külföldi is megcsodálja.

A fényvillamos elindításakor a BKV Zrt. és a Klasszik Rádió együttműködésének köszönhetően az Óbudai Danubia Zenekar kürt kvartettje adott rövid koncertet az érdeklődőknek.

A két motorkocsiból álló UV szerelvény november 29. és 2019. január 6. között - december 24. és december 31. kivételével - naponta közlekedik 16 órától 21 óra 30-ig.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  A BKV 50 éves
  Rekordokat döntött az Adventi Ünnep a Bazilikánál
  Mesés advent az Allee-ban
  Fényfestés a Bazilikánál
  Indul a Lidl Adventi Meselánc
  Adventi naptár másképp
  Vonatos adventi élményt ajándékozott a MÁV-START
  Adventi hangulat a Samsungtól

További hírek ebben a kategóriában

A Coca-Cola karácsonyi karavánja...
Zöld oázis a Balaton Sound-on
Az idei OTP Bank Fogászati Roads...
WWF Nagy Ugrás az EFOTT-on