Hírek
23447 hír az adatbázisban
Elindult az adventi fényvillamos Budapesten
MTI + Mediainfo.hu - 2018-12-05 10:56
Outdoor/indoor

Elindult az adventi fényvillamos, egy fehér és kék fényű led izzókkal feldíszített járat a 2-es villamos vonalán Budapesten.

Az adventi és karácsonyi időszakban immár hagyományosan közlekedő ledfüzérrel díszített UV villamos sajtótájékoztatóval egybekötött elindításakor a 2-es villamos Jászai Mari téri végállomásán Bolla Tibor, a BKV Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta: az ünnepekhez közeledve immár 10. éve szimbolizálja a fényvillamos a szeretetet és a város felkészülését az ünnepekre.

Mint mondta, 39 ezer 200 leddel, mintegy három és fél kilométer fényfüzérrel díszítették fel a villamost, amely menetrendszerűen közlekedik többek között a 2-es és a 19-es vonalán, de megjelenik a metrópótló vonalon is, színfoltja lesz a következő hetekben a városnak.

Kitért arra, hogy a Ganz UV típusú villamos 2007 óta már nem közlekedő nosztalgiajármű, amely az ünnepek keretében pár hétig - az advent kezdetétől egészen az új év első napjaiig, vízkeresztig - ismét szállít utasokat. A villamoson érvényes jeggyel vagy bérlettel lehet utazni.

Arról is beszélt, hogy a fényvillamos egyedülálló látványossága Budapestnek, sok külföldi is megcsodálja.

A fényvillamos elindításakor a BKV Zrt. és a Klasszik Rádió együttműködésének köszönhetően az Óbudai Danubia Zenekar kürt kvartettje adott rövid koncertet az érdeklődőknek.

A két motorkocsiból álló UV szerelvény november 29. és 2019. január 6. között - december 24. és december 31. kivételével - naponta közlekedik 16 órától 21 óra 30-ig.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  A LED valóban jobb választás, mint a hagyományos izzó? (x)
  Így válaszd ki a tökéletes mennyezeti LED csillárodat! (x)
  Ismerkedjen meg a LED világítás számtalan előnyével! (x)
  A BKV 50 éves
  Rekordokat döntött az Adventi Ünnep a Bazilikánál
  Mesés advent az Allee-ban
  Fényfestés a Bazilikánál
  Indul a Lidl Adventi Meselánc
  Adventi naptár másképp
  Vonatos adventi élményt ajándékozott a MÁV-START
  Adventi hangulat a Samsungtól

További hírek ebben a kategóriában

Egyesült a két svéd outdoor márk...
2319 műanyag kupakból rakták ki ...
Különleges taxi járja Budapest u...
Csekk helyett tej