Hírek
23267 hír az adatbázisban
Megalakult a MPRSZ Public Affairs tagozata
Marketinginfo.hu - 2018-12-06 10:18
PR

Ezzel ötre nőtt a Magyar PR Szövetség tagozatainak száma.

A szakmai fórumot is biztosító tagozat feladata, hogy megszólítsa, és horizontális kapcsolatot hozzon létre többek között a kormányzati szervek, egyéb állami és önkormányzati, valamint azok háttérintézményeinél dolgozó kommunikációs szakemberekkel, akik a PR szakma elismertségét támogatják, segítik.

A Magyar PR Szövetség jellegénél és tevékenységénél fogva a teljes kommunikációs szféra átfogására törekszik. A tagozat célja, hogy a tagjai között megfelelő létszámban legyenek kormányzati szervek, minisztériumok, egyéb állami- és önkormányzati szervek, hatóságok, valamint ezek háttér- és más intézményei alkalmazásában dolgozó kommunikációs szakemberek. A tagozat további célja, hogy e terület speciális kérdéseivel foglalkozva egyfajta szakmai fórumot biztosítson az érintett szakembereknek és erősítse a szövetség kormányzati kapcsolatrendszerét. A tagozat célcsoportját képzik még a bíróságok, állami tulajdonú vállalatok, valamint állami költségvetésből működő/állami feladatokat (is) ellátó szervek kommunikációs vezetői egyaránt.

Az alakuló ülésen az alapító tagok megválasztották a tagozat elnökét, Szányi Gabriellát, aki jelenleg a Magyar Turisztikai Ügynökségnél tölt be vezető szakértői pozíciót. Ezt megelőzően a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara PR-Marketing igazgatója volt, korábban pedig 6 éven keresztül a Penny Market Kft.-nél töltött be stratégiai PR manager pozíciót. Szakmai karrierjét a TV2 kereskedelmi televíziónál kezdte meg, ahol a csatorna Hírnév programjáért és annak megvalósításáért volt felelős.

"A munkaprogramunkban meghatározott feladatoknak megfelelően célunk, hogy a PR szakma általános elismertségét, kormányzati kapcsolatrendszerét és országos elfogadottságát erősítsük. Számítunk a hatóságoknál, kormányzatoknál, minisztériumokban, önkormányzatoknál és hivataloknál dolgozó kommunikációs szakemberek aktív részvételére is, segítjük a Szövetség szakmai munkáját, célkitűzéseinek megvalósítását és lehetőséget biztosítunk minden érintett számára a csatlakozásra és a munkában való részvételre"- mondta.

A tagozat tervezett tevékenységei közé tartozik a célcsoportokban dolgozó kommunikációs munkatársak megszólítása, a szakmai fórum elindítása és a tagozatot érintő rendezvények, workshopok előkészítése. A közeljövőben tervezik a kormányzati együttműködés kínálta lehetőségek kiszélesítését, többek között a diplomamunkák kiírását és álláslehetőségek elérhetővé tételét.

A Tagozat alapítói:
 
  • Lakatos Zsófia, az MPRSZ elnöke
  • Dr. Rácz Gábor, az MPRSZ elnökségének tagja
  • Lepp Klára, a CRH Magyarország Kft. vállalati kapcsolatok specialistája
  • Maczelka Márk, a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. kommunikációs vezetője
  • Ruska Viktória, a Magyar Suzuki Zrt. kommunikációs vezetője
  • Szányi Gabriella, az MPRSZ elnökségének tagja
  • Szőke Ágnes, az Open Communications Kft. stratégiai igazgatója
  • Teremi J. Balázs, a Lounge Communication account igazgatója

NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Online pr-szótárt jelentetett meg a Magyar PR Szövetség
  Közzétette az MPRSZ az idei PREXA verseny shortlist-jét
  Új elnök az MPRSZ Kríziskommunikációs tagozat élén
  Employer Branding Award 2018
  Megalakult az MPRSZ Digitális Tagozata
  Új örökös taggal bővült a Magyar PR Szövetség
  Újabb nemzetközi szervezethez csatlakozott az MPRSZ
  Együttműködik a GVH és az MPRSz
  A Magyar PR Szövetség belépett az ICCO-ba
  Megalakult az MPRSZ Kríziskommunikációs Tagozata
  Ügynökségi tagsággal bővül a PR Szövetség

További hírek ebben a kategóriában

Díjazták a kreatív tanárokat
Hogyan lesz sikeres a pergetés w...
A germicidlámpás berendezések ha...
Marketing Diamond Awards 2023