Hírek
23448 hír az adatbázisban
Tovább nőtt a turizmus teljesítménye
Médiainfó - www.mediainfo.hu - 2018-12-04 10:28
Outdoor/indoor

A turizmus jó teljesítménye nem szakadt meg a nyári szezon végével, ősszel az ország minden részében nőtt a vendégforgalom, a belföldi forgalom pedig jelentős emelkedést mutatott.

Az első háromnegyed év adatai alapján arra számítunk, hogy 2018-ban is kiemelkedő évet zár a turizmus Magyarországon, hiszen az ágazat minden fontos mutatója javult: tovább emelkedett a vendégek és a vendégéjszakák száma, és a szálláshelyek árbevétele is.

2018 első kilenc hónapját is eredményesen zárta a magyar turizmus, a vendégek száma 5,2 százalékkal, a vendégéjszakák száma 3,9 százalékkal, a szálláshelyek árbevétele pedig 9,4 százalékkal emelkedett. Idén szeptemberben minden turisztikai térségben nőtt a vendégforgalom, a Balatonnál például 10 százalékkal több vendégéjszakát mértek a szálláshelyek. A növekvő forgalomnak és a szezonalitás csökkenésének köszönhetően a szálláshelyeknek, vendéglátóhelyeknek is jobban megéri tovább nyitva tartaniuk az évben.

Szeptemberben 7,7%-kal több belföldi vendég, 7,9%-kal több vendégéjszakát töltött a hazai szálláshelyeken, mint egy évvel ezelőtt. A belföldi vendégforgalom kiemelkedő bővülése azt mutatja, hogy a magyar családoknak egyre több pénzük jut a szabadidő tartalmas eltöltésére, és mi magyarok egyre szívesebben járjuk be és ismerjük meg hazánkat. Ezt ösztönzi a Turisztikai Ügynökség őszi forgalomélénkítő kampánya is, a külföldi turistákat pedig a legújabb országimázs kampánnyal bátorítjuk Magyarország felfedezésére. 2018 első kilenc hónapjában kiemelkedő volt az Egyesült Államokból és a Romániából érkező vendégforgalom bővülése, de több mint egy éve folyamatosan bővül orosz vendégéjszakák száma is.

A magyarországi turizmust népszerűsítő óriásplakátok Nagyváradon. Magyarországot népszerűsítő, a nemzetközi turisztikai kampány keretében elhelyezett óriásplakátok a partiumi Nagyváradon. A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) hirdetése hat országban 2000 óriásplakáton, közterületi platformokon látható:


NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  A turisztikai ügynökség téli országos forgalomélénkítő kampánya
  MTÜ kampány indult a téli kikapcsolódás népszerűsítésére
  Mini plakát kampány a BFTK-tól
  Átadták az idei Pro Turismo-díjakat
  Alibaba és a Marriott a kínai turizmusért
  Miskolc lett a Marketing Fővárosa 2017-ben
  Dübörög a konferenciaturizmus Magyarországon
  Több vendég a sportturizmus miatt
  10 százalék felett bővült a belföldi turizmus 2016-ban

További hírek ebben a kategóriában

Egyesült a két svéd outdoor márk...
2319 műanyag kupakból rakták ki ...
Különleges taxi járja Budapest u...
Csekk helyett tej