Hírek
22802 hír az adatbázisban
A magyar szülők 20 százaléka gyűjt pénzt gyerekeinek
MTI + Marketinginfo.hu - 2018-12-03 11:39
Kutatás

A magyarok 85 százalékának az egyik legfontosabb, hogy jó anyagi feltételekkel indítsa gyermekét az életbe, de csak 20 százalék gyűjt pénzt erre - derült ki az OTP Bank öngondoskodási index idei adataiból.

A kutatás szerint abban tízből kilencen egyetértenek, hogy akár lemondások árán is, de fedezni kell a gyerekek középiskolai tanulmányait. Kicsit kevesebben gondolják úgy, hogy az egyetemi évek finanszírozása is a család feladata.

Az OTP Bank keddi közleménye szerint a felmérésben megkérdezettek több mint kétharmada szerint a különórák, a barátokkal közös programok, kirándulások, koncertek anyagi támogatása szintén kötelessége a szülőknek.

A gyerekek hosszabb távú céljainak finanszírozását már kevesebben érzik feladatuknak. Saját lakást, autót kevesebb mint felük venne a gyereknek, és az esküvő költségeinek átvállalására is csak minden második szülő mond biztosan igent.

A megkérdezettek 57 százaléka szerint ameddig a szülő megteheti, támogatnia kell a gyereket, 41 százalék szerint ez függ a gyerek életkorától, társadalmi helyzetétől is. Jellemzően az előbbi nézet inkább a magasabb végzettségű és jobb vagyoni helyzetű válaszadókra jellemző.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Egyre több fiatal gondol az öngondoskodásra
  Javítani kellene a fiatalok jövőjét támogató előtakarékosságon
  Kidobott pénz és idő, vagy életre szóló befektetés továbbtanulni?
  Ismét az OTP a legjobb privát banki szolgáltató
  Mastercard: az OTP lett az év bankja
  Döntős a Café PR és az OTP kampánya
  A gazdagok sem bánnak jól a pénzzel
  A fiatalok többsége a szülők támogatására szorul
  A legtöbbet az egyedüli gyerekre költenek a szülők

További hírek ebben a kategóriában

A magyarok megszokták az erős üg...
Sokan akár fel is mondanának rug...
Mi a sikeres karrierváltás titka...
A nők helyzete a munkahelyeken