Hírek
23448 hír az adatbázisban
Milliárdos forgalom a food truckoknál
Marketinginfo.hu - 2018-11-27 09:16
Outdoor/indoor

Összesen több mint másfél milliárdos forgalommal zárják az évet a hazai food truckosok.

2018-ban 250 rendezvénynapon összesen 750 ezer embert szolgált ki 150 kocsi, amelyekből több mint kétmillió terméket adtak el csak ebben az évben. A Food Truck Show Hungary Kft. Ennek köszönhetően a tavalyi évben megrendelt étkeztetések dupláját realizálta, ami 1,8 milliárdos forgalmat jelent a food truckok számára.

Már most látszik, hogy sikerekben gazdag 2018-as évet zár majd a truckokat egybegyűjtő Food Truck Show Hungary Kft. A rendezvények mellett a cég életében egyre fajsúlyosabb szerepet játszik a catering szolgáltatás, amelynek nagy előnye, hogy a megszokotthoz képest újszerűbb, frissebb gasztronómiai választékot kínálnak. Ráadásul mobilitásuk révén az ország bármely szegletébe könnyedén eljutnak a komplett konyhai technológiával felszerelt egységeikkel.

A Food Truck Cateringben rejlő lehetőséget már olyan nagy cégek is felismerték, mint az Opel, a Ford és a Telekom. Emellett sokan már egy 50 fős csapat számára, akár esküvőre vagy születésnapra is igénybe vették a szolgáltatást.

"A 2018-as év nemcsak a megnövekedett kereslet szempontjából volt átütő. A food truck szcénában egyre többen kínálnak egzotikus ízvilágú ételeket is, a BBQ soha nem látott népszerűségnek örved, de a topp termékek között még mindig élen jár a hamburger."- értékelte a 2018-as évet Vad-Horváth Zoltán, a Magyar Street Food Egyesület elnöke és a Food Truck Show főszervezője.

A céget és az egyesületet egyaránt meghatározza a műanyagmentességre és a környezettudatosságra való törekvés: a tányérok, poharak, evőeszközök papírból, vagy egy műanyag hatású, növényi rostokból készült anyagból, az un. PLA-ból (poly lactic acid) készülnek. 2019-től pedig kizárólag alternatív, környezetbarát eszközökkel dolgoznak majd.

A Food Truck Show példáját követve már az egyik legnagyobb áruházlánc is lépéseket tett a környezettudatosság felé, emellett a Heineken és a Sziget Kulturális Menedzser Iroda Kft. által szervezett fesztiválok, a Sziget, a VOLT és a Balaton Sound is zöld útra lépett.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Kajakocsival gurult be a Nosalty is a VIII. Food Truck Show-ra
  Szendvicsezők lettek az év food truckjai
  Kész az első food truck nyomkövető
  Food truck rekord: 250 milliós forgalom egy szezon alatt
  Idén is fesztiválozik a SPAR Grillmobil
  Elindul az országjáró gasztro-konvoj
  Jövő ősszel, Óbudán nyit a Le Garage
  Ezek a legjobb street food irányzatok
  Műanyagmentes megoldások a Food Truck Rally-n
  Indul az ország első Food Truck Rally-ja
  Jön a Herz Food Truck

További hírek ebben a kategóriában

Egyesült a két svéd outdoor márk...
2319 műanyag kupakból rakták ki ...
Különleges taxi járja Budapest u...
Csekk helyett tej