Hírek
23372 hír az adatbázisban
LEGO robotokkal újít a Vodafone Digitális Iskola Program
Médiainfó - www.mediainfo.hu - 2018-11-23 14:30
CSR

A 2018/2019-es tanévben megújul a Vodafone Digitális Iskola Programja, amely három új partnernek köszönhetően számos izgalmas elemmel bővül.

A Nemzeti Köznevelési Portál, a LEGO Education program és a Tanoda program bevonásával a Digitális Iskola Program szélesíti a diákok és tanárok elérését, mélyíti a digitális tudást és élménnyé teszi a tanulást. A LEGO robotok segítségével a diákok játszva tekinthetnek be a programozás rejtelmeibe.

A Vodafone Alapítvány által 2015-ben életre hívott Digitális Iskola Program célja, hogy növelje a tanárok és a diákok digitális kompetenciáit, és lehetővé tegye, hogy az elmaradottabb térségek tanulói is részesülhessenek a digitális világ nyújtotta lehetőségekből. Működésének első évében a Program elsősorban eszközöket és internet kapcsolatot biztosított a résztvevő iskoláknak, ezt követően pedig az eszközhasználatra vonatkozó tudás átadása volt az elsődleges cél.

"Az idei tanévben célunk a programban elért diákok és tanárok körének szélesítése, a már korábban átadott digitális tudás elmélyítése és hogy megmutassuk, a digitális ismeretek elsajátítása izgalmas és szórakoztató tevékenység. Szeretnénk elérni, hogy a digitális kompetenciafejlesztés és eszközhasználat az órai munka részévé váljon. A program az elmúlt két évben összesen 6500 gyermeket és 700 pedagógust ért el, és a 2018/2019-es tanévben növelni szeretnénk ezt a számot" - mondta el Dr. Budai J. Gergő, a Vodafone Magyarország vállalati kapcsolatokért felelős vezérigazgató helyettese.

Partnerek is segítik a digitális tudás fejlesztését

A megújuló Digitális Iskola Program a Nemzeti Köznevelési Portált, a LEGO Education programot és a Tanoda programot választotta ehhez partnerének. A Nemzeti Köznevelési Portál egy 40.000 digitális feladatból és szemléltető anyagból álló gyűjtemény, amelyet több mint 1500 iskola használ aktívan. A portálon elsőtől tizenkettedik osztályig érhetők el díjmentesen különböző digitális tartalmak az összes tantárgyból. Annak érdekében, hogy funkcionalitásaiban lépést tartson a gyorsan változó igényekkel, a portál teljesen megújul.

Az együttműködés keretében a Digitális Iskola Programból kiválasztott 5 iskola fogja tesztelni a megújuló portált. "Célunk, hogy a későbbiekben a Digitális Iskola Program összes iskolája a megújult portál aktív felhasználója legyen, mely kulcsfontosságú eleme a programunknak." - mondta Dr. Budai J. Gergő.

A Digitális Iskola Program másik együttműködő partnere a LEGO Education programja, melynek célja, hogy megmutassa a gyermekeknek, hogy a programozás érdekes és szórakoztató. A Digitális Iskola Programban először öt iskola kap 5-5 darab LEGO robotot. Ezekkel délutáni szakkörökön dolgozhatnak a gyerekek. A szakkörvezető tanárok részt vesznek a LEGO Education képzésén, hogy minél felkészültebben támogathassák az érdeklődő gyerekeket.

A megújuló Digitális Iskola Program harmadik együttműködő partnere a Tanoda program, melynek a Vodafone Alapítvány 100 tabletet és hozzá internet kapcsolatot adományoz a 2019-es évben.

Fülöp Attila az Emberi Erőforrások Minisztériumának Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkára a sajtótájékoztatón elmondta, a digitális tudás és eszközök használata különösen fontos a hátrányos helyzetű gyerekek felzárkózásában. Hogy ebben mindannyiunknak van közös felelőssége, azt mi sem bizonyítja jobban, minthogy egy ilyen fontos feladatban a versenyszféra és az állami szektor közösen tesz erőfeszítéseket.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Már minden hetvenedik dolgozóra jut egy ipari robot a hazai gyártóiparban
  A Lego a legértékesebb játékmárka a világon
  Egyes amerikai kórházakban robotok segítik az ápolók munkáját
  Akár 1300 évig is megmaradnak az óceánban a Lego-kockák
  A LEGO Csoport és a National Geographic Kids közös kampánya
  Miskolc már 10 éve a Vodafone második otthona
  Dupláz a Vodafone Alapítvány
  Kiosztották a Vodafone Digitális Díjakat
  Robottechnológia a Gyermelyin
  Vodafone logó nőnapra
  Óriási legófigurák a Magyar Természettudományi Múzeumban
  50 éves a LEGO® DUPLO®
  Vodafone IoT technológia segít Afrikában
  10 éves a Vodafone M-Pesa
  Milliókon segít a Vodafone programja
  Tovább bővül a Vodafone Digitális Iskola Program
  Táblagépeket adományozott a Vodafone
  Elindult a Vodafone programja
  A Vodafone a hölgyekért
  Tech oktatás a Vodafone-nál

További hírek ebben a kategóriában

Indul a Megoldások a holnapért n...
A Hankook Tire 2024-ben is folyt...
Új hajléktalanellátó központot n...
Az Unilever több márkája is a fo...