Hírek
23447 hír az adatbázisban
Szépülnek a MÁV aluljárói
Médiainfó - www.mediainfo.hu - 2018-11-16 15:13
Outdoor/indoor

Megkezdődött a "Színezd újra! Alkotói Napok 2018" című aluljárófestő pályázat kivitelezési szakasza, a hétvégén Bicskén és Mendén szépülnek meg a vasúti gyalogos aluljárók.

Mindeközben száznál is több aluljáró rendbetételét végzi el a MÁV 2019. május végéig tartó országos programjában.

Várakozásokat felülmúló érdeklődés kísérte az idén második alkalommal meghirdetett "Színezd Újra! Alkotói Napok 2018" pályázatot. Az augusztus közepén megjelent felhívásra 29 érvényes pályázat érkezett, ezek közül a vasúttársaság kiválasztotta azokat az alkotásokat, amelyek fővárosi és vidéki állomások gyalogos aluljáróit díszíthetik. Az egyéni és csoportos alkotók pályaműveit az alapján értékelte a MÁV, hogy azok megítélése szerint alkalmasak-e az aluljárók hangulatának javítására.

Az eredetileg hat kijelölt gyalogos aluljáróra (Budapest-Mexikói út, Bicske, Mende, Pilis, Vác-Alsóváros és Vecsés) érkezett pályázatok közül végül tíz pályamű nyerte el a bírálók tetszését, ezért további négy helyszín (Üllői úti vasúti híd, Kelenföld, a Gyermekvasút hűvösvölgyi végállomása, illetve Sülysáp) bevonásáról döntött a vasúttársaság. A győztes pályázókkal folytatott személyre szabott egyeztetés eredményeként a kivitelezések idén novemberben kezdődnek és a fagyok elmúltával jövő tavasszal folytatódnak. A most következő hétvégéken a bicskei és a mendei állomásokon valósítják meg elképzeléseiket a győztes pályázók.

Mindezzel párhuzamosan - 2019. május 31-ig tartó program keretében - országszerte 111 aluljárót tesz rendbe a MÁV. Az év végig tartó első fázisban mintegy negyven aluljáró járófelületeinek tisztítását, a fal- és mennyezetfelületek szükség szerinti graffitimentesítését, mosását, illetve tisztasági festését végzik el a szakemberek. A munkálatok második ütemét tavasszal végzik el a vasúttársaság munkatársai. Az intézkedés első fázisa a nagy forgalmú fővárosi (pl. Nyugati pályaudvar, Angyalföld, Újpest, Zugló) és vidéki (pl. Vác, Biatorbágy, Érd alsó, Martonvásár, Szajol, Hatvan, Debrecen, Békéscsaba, Siófok, Fonyód, Veszprém) gyalogos aluljárókat érinti.

A vasúttársaság azt reméli, hogy a civil alkotók falfestményeit mindenki tiszteletben tartja és megóvja a rendbe tett aluljárók tisztaságát is.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Nagy sikerrel zárult a MÁV negyedik nyílt napja
  Együttműködik a MÁV és az Erzsébet Alapítvány
  MÁV a TeSzedd! akcióban
  Bérmegállapodás a MÁV-csoportnál
  MÁV a környezetért
  Perongaléria az Érd alsó állomáson
  Mikulással a HÉV-en
  Mikulás vonatokkal, állomási rendezvénnyel kedvez a gyermekeknek a MÁV
  MÁV a környezet megóvásáért
  Még lehet jelentkezni a MÁV aluljárófestő pályázatára
  Megvan a MÁV-csoport fotópályázatának győztese
  Jubileumi mozdony hirdeti a MÁV 150 évét
  A MÁV kihirdette az aluljáró festési pályázat nyerteseit
  Alkotni hívja a gyermekeket a MÁV
  Új esélyegyenlőségi program a MÁV-nál
  Régiós elismerés a MÁV-nak

További hírek ebben a kategóriában

Egyesült a két svéd outdoor márk...
2319 műanyag kupakból rakták ki ...
Különleges taxi járja Budapest u...
Csekk helyett tej