Hírek
23448 hír az adatbázisban
Virtuális szakmabemutató járja az országot
Marketinginfo.hu - 2018-11-13 11:21
Outdoor/indoor

Országos roadshow keretében huszonöt városba látogat el a Szakmavilág hatalmas kamionja, amelyben VR aktivitás és tanácsadók várják a pályaválasztás előtt álló fiatalokat.

A virtuális szemüveg segítségével a résztvevők kipróbálhatják az építőipar, autóipar, vendéglátás vagy a divatvilág izgalmas feladatait, hogy a személyes tapasztalatokkal könnyebben tudják meghozni életük első fontos döntését.

Szolnok, Békéscsaba, Szombathely, Pécs, Szekszárd, Győr csak néhány azok közül, ahol az elkövetkező egy hónapban a Szakmavilág kamionja megfordul majd. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a területi kamarákkal együttműködve szervezi az országos roadshow-t, hogy pályaválasztási tanácsadókkal és a szakmákat bemutató VR élményekkel segítse a fiatalokat a továbbtanulásban.

A nyolc méter hosszú, kinyitott állapotában hét méter széles kamion már a mérete miatt is elég figyelemfelkeltő, amit intenzív lila és ezüst színei tovább fokoznak. A modern helyszínen nyolc fiatal próbálhatja ki egyszerre, hogy milyen izgalmas feladatokkal találkozik egy építőipari munkás, egy autószerelő vagy éppen egy ruhaipari technikus.

"Idén indítottuk először útjára a kamiont azzal a céllal, hogy testközelből megmutathassuk a különböző szakmákat a fiataloknak. Az elmúlt napok tapasztalatai alapján úgy látjuk, hogy nagyon népszerű az aktivitás a tinédzserek körében. Átlagosan naponta 200 gyerek próbálta ki eddig a VR programot" - emelte ki Vörös-Gubicza Zsanett, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara oktatási és képzési igazgatója.

A kamiont kiegészíti egy fűthető sátor, így a hűvösebb időben is bátran csatlakozhatnak az érdeklődők.

A roadshow október 13-án indult Debrecenből és november 29-ig várja a fiatalokat az ország különböző pontjain.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Ezek lesznek a legkeresettebb szakmák 2020-ban
  Pályaválasztási nap a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárnál
  A pályaválasztásban segít a Szakmavilág kamionja
  A Szakma Sztár Fesztivál
  Országos roadshow-t indított a BVOP
  Egészségügyi roadshow-t indított az ÁEEK
  Őszi Roadshow Balázsékkal
  A SPAR dinnye-roadshow
  Az idei OTP Bank Fogászati Roadshow
  Az idei OTP Bank Fogászati Roadshow
  OTP Bank Fogászati Roadshow
  Budaörsre érkezett a Tejkaraván

További hírek ebben a kategóriában

Egyesült a két svéd outdoor márk...
2319 műanyag kupakból rakták ki ...
Különleges taxi járja Budapest u...
Csekk helyett tej