Hírek
22709 hír az adatbázisban
Szakmai emlékest Sas Istvánról, a magyar reklám ikonikus alakjáról
Médiainfó - www.mediainfo.hu - 2018-11-09 18:49
Reklám

Három egyetem, a Budapesti Gazdasági Egyetem, a Budapesti Metropolitan Egyetem és a Babes-Bolyai Tudományegyetem közös szervezésében emlékeznek Sas Istvánra, a magyar reklámszakma legendás alakjára.

Sas István a reklámfilmrendezőként, reklámpszichológusként és oktatóként egyaránt kiemelkedőt alkotott. A szakmai emlékestet a Budapesti Gazdasági Egyetem Markó utcai campusán rendezik, 2018. november 16. pénteken 17 órától.

A 2018 tavaszán elhunyt Sas István a magyar reklámszakma meghatározó szereplője volt, a Cannes-i Reklámfesztiválról egymaga 1 ezüst, 7 bronz és 3 Nemzeti díjat hozott el, amit azóta sem tudott senki megközelíteni.

Színes és gazdag életpályáját további kitüntetései, díjai is mutatják: Érdemes Művész, Balázs Béla-díj, A Magyar Reklámért díj, Magyar Reklámszövetség Örökös Tagság, 22 első díj a Magyar Reklámfilm Szemlén. A hetvenes, nyolcvanas években 2000-nél is több reklámfilmet készített, amivel valószínűleg világrekordot tart. Később számos reklám témájú könyve jelent meg, vezető szakmai konferenciák állandó, ünnepelt előadója, illetve több egyetem oktatója volt.

Az estet három felsőoktatási intézmény szervezi, a Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE), a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) és a kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetem (BBTE). Az előadók Sas István egykori barátai és kollégái: Papp-Váry Árpád (METU), Harsányi Dávid (BGE), Kádár Magor (BBTE) és Kaszás György (kreatívigazgatój). A rendezvény első felében prezentációikon keresztül ismerhető meg Sas István a reklámra gyakorolt, máig élő hatása. A szünet után pedig egykori stábtagjaival lesz kerekasztal-beszélgetés, mint Rusznák Iván (zeneszerző), Sándor György (producer), Vékás Péter (operatőr) és Kurucz Sándor (operatőr).

A szervezők szeretettel várják Sas István diákjait, kollégáit, barátait és minden kedves érdeklődőt, hogy a szakmai eseményen együtt emlékezzenek a kiváló reklámszakemberre, utánozhatatlan előadóra, fantasztikus tanárra, és mindenek előtt a nagyszerű emberre.

Az esemény a BGE Aulájában rendezik meg (Budapest, Markó u. 29-31), november 16-án pénteken 17.00-tól.

Látogatása díjmentes, a szervezők ugyanakkor megköszönik, ha a résztvevők a helyszínen megvásárolják Sas István valamelyik könyvét, ezzel is fenntartva "kivételes, különleges" szakmai hatását.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  A reklámszakmát vasárnap váratlan és pótolhatatlan veszteség érte
  Nagyágyúk az Evolution konferencián
  Nem mind fiatal, ami trendi(?)
  Állami kitüntetés Sas Istvánnak

További hírek ebben a kategóriában

A Japán Starbucks tavasszal új F...
Hello Kitty karóra kerül a piacr...
Izgalmas nyelvkönyvek kevésbé is...
Mindenmentes lángos (x)