Hírek
22779 hír az adatbázisban
Tűzriadó gyakorlat zajlott az újpalotai bevásárlóközpontban
Marketinginfo.hu - 2018-11-02 17:07
Outdoor/indoor

Egyik nap reggel megszólaltak a tűzjelző rendszer szirénái az újpalotai AsiaCenterben. Az épület áramellátása leállt, a garázskapuk lecsukódtak és leálltak a liftek is.

A tűzoltóság kivonult a helyszínre, miközben a hangosbemondók távozásra szólították fel a vásárlókat. Az AsiaCenter csupán tűzriadó gyakorlattal és éles helyzet szimulációval tesztelt a dolgozók felkészültségét.

Az épület elhagyására 6 perc állt rendelkezésre, ennyi idő alatt kellett kiüríteni a bevásárlóközpontot és az irodaszinteket is. - mondja Szabó Szergej, az AsiaCenter ügyvezető igazgatója. - Ez nagyon kevés időnek tűnik, de vészhelyzetben életek múlhatnak a gyorsaságon. Senki sem gondolná, mennyire sokkoló lehet egy 25 méter magas és 5 méter átmérőjű láng látványa is, pedig pontosan ezzel kell szembenézni egy konyhai tűz esetén, mikor víz loccsan a forró olajra. Az igazi kihívás, hogy gyorsan és helyesen tudjunk reagálni egy ilyen helyzetben.

A riadó teljesen váratlan volt a dolgozók számára. A kiürítés után a helyszínre érkező tűzoltóság helyismereti gyakorlatot végez, tűzoltó fecskendőt szerel és víz nélküli próba oltást hajt végre. Egy tetőkertbe "menekülő" kutyust és gazdáját emelőkosárral mentenek ki, miközben az alkalmazottak és alvállalkozók tálcában égő tüzet oltanak porral oltó készülékkel, valamint konyhai tűz szimuláción vesznek részt.

Évente kötelező tűzriadó gyakorlatot tartani, hogy megbizonyosodjunk arról, dolgozóink és bérlőink ismerik, és tökéletesen alkalmazzák a kiürítési tervet. Az AsiaCenter család- és állatbarát bevásárlóközpont, ezért a biztonság elsődleges prioritás, a mai eseményt például tűzoltósági gyakorlattal, valamint éles tűzhelyzetek esetén szükséges oltási feladatok gyakoroltatásával kötöttük össze. - hangsúlyozza az ügyvezető. A biztonsági szolgálat embereinek nincs könnyű dolguk, 6 perc alatt nem csak az AsiaCenterben vásárlók és az üzletekben dolgozók kiürítését kell levezényelniük, de mindenkit ki kell hozni az irodahelyiségek, a tetőkertek, mélygarázsok, gokart és fitneszterem, a rádió stúdió, valamint a raktárszintek területéről is.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Minden kilencedik vásárló a kutyáját is magával hozza
  Állatbarát lesz az AsiaCenter
  Gyűjtést szervezett az AsiaCenter

További hírek ebben a kategóriában

Az Egyesült Királyság stabil mob...
Megszépült Kelenföldön a vasútál...
A Coca-Cola különleges plakátjai...
Alkotások használt gumiabroncsok...
Értékesítő
A Műhelysor Kft. építőanyag kereskedelemmel foglalkozó cég értékesítő kollé...