Hírek
21255 hír az adatbázisban
A Tesco-nál már hagyománnyá vált az aukciós eladás
Marketinginfo.hu - 2018-10-30 12:18
Kereskedelem

Ötven alkalom során több ezerszer ütötték már le a Tesco használaton kívülre helyezett eszközeit.

A brit lánc a Magyarországon évek óta bevált gyakorlatát kiterjesztette Csehországra és Szlovákiára is - ezúttal például bálázók, tömörítő prések és konténerek érhetők el a kínálatból.

Az eladó bevételt generál, mert olyan, a termelésből kivont eszközöktől válhat meg, amelyek mások számára komoly hasznot jelenthetnek, a vevő pedig alacsony áron férhet hozzá a kipróbált technikákhoz, melyek ugyanakkor versenyelőnyhöz juttathatják, hiszen az aukciókon nem egyszer a legkorszerűbb technológiák cserélnek gazdát. Ennek az egyszerű igazságnak a felismerése vezethetett odáig, hogy a hazai árverési platform egyre nagyobb sikereket ér el. A Tesco láncnak 2011-ben volt az első online aukciója, most pedig már túl van az 50. aukcióján, ami szintén a metódus sikerét bizonyítja.

"Jó eredményeket hozott az első félévben a hazai ipari aukciós piac. Miközben a forgalom meghatározó hányadát továbbra is gépek, ezen belül is szerszámgépek tették ki, nagyon megnőtt a kínálat az egyéb eszközökből és berendezésekből. Jellegzetes példa erre az irodabútor, amiből nemcsak a felhozatal, de a kereslet is látványosan bővült - mondta Kocsis Csaba, az árveréseket bonyolító Intergavel Kft. vezetője. Ezt a trendet erősítette a legnagyobb hazai élelmiszerlánc, a Tesco legújabb, határokon átívelő döntése.

Míg a fejlett európai országokban a használt, de használható ipari gépek, illetve az üzleti működéshez szükséges legkülönbözőbb eszközök kereskedelme évtizedek óta létező és kiaknázott terület, addig Közép-Kelet-Európában a másodlagos piac meglehetősen bizalmatlan, pedig magas azon feleslegessé vált, vagy lecserélt termelői vagyontárgyak száma, amelyek ezen a csatornán bosszúságból értékké alakulhatnak. Az utóbbi években a környezetvédelmi megfontolások is a másodértékesítés felé fordítják a vállalatokat, hiszen a még használható eszközöket nemcsak pazarlás, de környezetszennyezés is lenne egyszerűen kidobni.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  A Tesco 43 millió adag élelmiszert mentett az elmúlt években
  Szegeden és Hódmezővásárhelyen is a Tesco lett az év SuperStore boltja
  Jól teljesített a Tesco
  Celldömölkön megújult a Tesco
  Adományoz jótékony célra élelmiszert a Tesco
  Közel 34 millió forint adományt gyűjtött a Tesco
  Megújul a Tesco celldömölki áruháza
  Stratégiai szövetségre lép a Tesco és a Carrefour
  A vásárlókért újított a Tesco Budaörsön és Csepelen
  A Tesco ismét támogatja az adománygyűjtő kampányát

További hírek ebben a kategóriában

Csökkent a PC-k eladása
Megegyezés született a 2019-es b...
1,7 milliárd forintból újult meg...
Magyarországon 20 százalékkal tö...