Hírek
21255 hír az adatbázisban
A NaturAqua és a KORE a debreceni gyermekklinikán
Marketinginfo.hu - 2018-10-30 09:05
CSR

A NaturAqua és közreműködő partnere, a KORE segít családbaráttá tenni hazánk összes, szám szerint 29 kórházi osztályát, hogy a koraszülött csecsemők ápolása mellett szüleik nyugalmát is szavatolja.

A Debreceni Egyetem Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinikáján leggyakrabban agyvérzést átélt PICi babákat gyógyítanak, akik szüleikkel együtt gyakran huzamosabb időre kénytelenek kórházban maradni. Az otthonuktól távol lévő, koraszülöttükért izguló szülők nyugtalan pillanatain szeretne könnyíteni a NaturAqua, a koraszülött ellátás elkötelezett támogatója, és ehhez a KORE segítségével a rideg kórházi szobákat otthoni tárgyakkal varázsolta barátságosabbá. Így az intenzív osztályból kilépő, feszült koraszülők egy nyugodtabb környezetben pihenhetnek akkor is, ha csupán pár lépésnyi távolságra maradnak PICi babájuk inkubátorától.

"Szüleik támogatása legalább ugyanolyan fontos a koraszülötteknek, ha nem fontosabb, mint az orvosok szakértelme és a korszerű gyógyászati eszközök hatásai. A lehetőségekhez képest nyugodt és kiegyensúlyozott szülők tudják a legtöbb szeretetet és energiát adni a PICi babájuknak ahhoz, hogy az hamarabb erőre kapjon és készen álljon az életre. A nálunk lévő koraszülött babák már egészen korán komoly kihívások elé kell, hogy nézzenek, akár műtétsorozatokról, akár hosszú inkubátorban töltött hetekről van szó. Mindenkire szükség lehet ilyenkor, hogy a korababák győztesként jöjjenek ki a megpróbáltatásokból. Ha a szülők nem üres és zord falak között, hanem otthonos kuckóban töltődhetnek fel, jobban tudják lelkileg támogatni babájuk gyógyulását" - mondta Nagy Andrea, a Gyermekgyógyászati Klinika Koraszülött Intenzív Osztály főorvosa.

"Mivel a Klinika Koraszülött Intenzív Osztályán számos esetben országosan látnak el olyan koraszülött babákat, akik előtt a legrögösebb út áll, kiemelten fontosnak tartották mind az osztályon dolgozó szakemberek, mind a KORE és a NaturAqua, hogy az édesanyák ezt a nehéz időszakot a lehető legotthonosabb, megnyugtató környezetben tölthessék, gyermekük közelében. Négy fürdőszobával rendelkező szoba, és az azokat összekötő folyosó kapott új külsőt és több funkciót a koraszülöttek egyezményes lila színének bevonásával, kialakítva a meleg hangulatú helyiségeket és közösségi teret" - tette hozzá Heffner-Sarkar Sangita, a Koraszülöttekért Országos Egyesület önkéntese.

A támogatásból a nehezen berendezhető manzárd szobákba vásárolt új, praktikus szekrényeknek és polcoknak köszönhetően az anyukáknak a bőröndjeikből van hova kipakolniuk. A minden szobába jutó új étkezőasztaloknak és székeknek hála már nem az ágyon, hanem kényelmesen, asztalnál ülve étkezhetnek. A heverők új huzatokat, ágytakarókat, díszpárnákat kaptak. Az ágyak mellé éjjeliszekrények, olvasólámpák, polcok és szőnyegek kerültek. A fürdőszobák új zuhanyfüggönyt kaptak, a közös használatú előtérbe új konyhai bútorelem, étkészlet és mikrohullámú sütő került. A sivár hangulatot oldják a felhelyezett falmatricák és a művirágok is - enyhítve a koraszülők feszültségét a kórház falain belül, a koraszülöttek intenzív kórházi ápolása alatt is.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  NaturAqua a koraszülöttekért
  A NaturAqua és a KORE a legPICibb győri babákért
  Fókuszban a higiénia és a Szent János Kórház koraszülöttjei
  3,6 millió a koraszülött kisbabák megsegítésére
  A KORE és a NaturAqua új eszközeivel vált még családbarátabbá az egri újszülött részleg
  A NaturAqua a Bókay Klinikának adományozott
  A NaturAqua a koraszülött ellátás elkötelezett támogatója
  Szebb percek a NaturAqua segítségével
  Idén is támogatja a koraszülötteket a NaturAqua

További hírek ebben a kategóriában

Több száz civil szervezetet támo...
Milyen hatással van a farmer a b...
A Tesco 43 millió adag élelmisze...
Stratégiai megállapodást kötött ...