Hírek
21255 hír az adatbázisban
Gyulladásveszély miatt hív vissza 1,6 millió autót a BMW
MTI + Marketinginfo.hu - 2018-10-26 10:40
Márkák

Hűtőfolyadék-szivárgás által okozott gyulladásveszély miatt világszerte 1,6 millió autót hív vissza a szervizekbe ellenőrzésre a BMW - számolt be az Automobilwoche német hírportál.

A BMW közleménye szerint a visszahívási akció a 2010 augusztusa és 2017 augusztusa között gyártott dízelautókat érinti a kipufogógáz-visszavezető rendszer hűtőfolyadékjának esetleges szivárgása miatt. A BMW hasonló okból az idén nyáron már visszahívott ellenőrzésre 480 ezer járművet Európában és Ázsiában.

További belső minőségellenőrzések során azonban a BMW mérnökei megállapították, hogy a szivárgási probléma más modelleknél is felléphet, ezért a visszahívási akciót most 1,6 millió autóra terjesztették ki.

A BMW vizsgálatai szerint egyes modelleknél a kipufogógáz-visszavezető berendezés hűtőfolyadékjának esetleges szivárgása a dízelmotorokra jellemző koromlerakódással és a kipufogórendszerek magas üzemi hőmérsékletével együtt egyes alkatrészek felizzásához, extrém esetekben pedig a jármű gyulladásához vezethet.

A visszahívási akció során a járművek kipufogógáz-visszavezető (exhaust gas recirculation, EGR) berendezését vizsgálják át és szükség estén kicserélik a meghibásodott alkatrészeket.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  MINI szalon a pécsi Schneider Autóházban
  A BMW és MINI márkakereskedés Miskolcon
  Nőttek a BMW Group eladásai
  A BMW visszahív több mint 200 ezer autót Európában
  Töretlen a BMW Group globális értékesítési lendülete
  Dr. Schiffer Miklós márkanagykövet BMW 6-os Gran Turismo-t vezet
  A BMW Group tovább erősíti kínai jelenlétét
  A Balatoni Gasztrotérkép a BMW támogatásával

További hírek ebben a kategóriában

Az Inoutic mostantól Deceuninck
Több tonna hamis Legót foglaltak...
Beruházás a Bosch miskolci gyárá...
A svájci Nestlé bezárja egyetlen...