Hírek
21855 hír az adatbázisban
Egészséges-e a fekete színű élelmiszer?
MTI + Marketinginfo.hu - 2018-10-25 11:43
Egészségmarketing

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) új élelmiszerbiztonsági kockázati tényezőként azonosította az úgynevezett fekete élelmiszerek csoportját.

A tájékoztatásban kiemelték az utóbbi időben divatos élelmiszerpiaci trendet képvisel a fekete színű élelmiszerek megjelenése, például a fekete fagylalt, fekete pizza.

Hangsúlyozzák, az elfogyasztott aktív szén az emésztőrendszerben nagy hatékonysággal köt meg különböző molekulákat, nemcsak a méreganyagokat, hanem számos, a szervezet számára fontos vegyületet is, például vitaminokat és gyógyszermolekulákat is.

Az aktív szenet tartalmazó élelmiszerek nagy mennyiségű fogyasztása a gyógyszerhatás csökkenése miatt káros lehet a gyógyszerszedőkre, de hosszú távon akár az egészséges embereknél is hiányállapotok kialakulásához vezethet - hívta fel a figyelmet a hatóság.



NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Veszélyes ételkészítményre figyelmeztet a Nébih
  Egészségesebbé teszi termékeit több cég Spanyolországban
  Aggasztó kép a magyarok egészségéről
  Jön a fekete zsemléjű Whopper
  Piros szendvics a Burger Kingtől
  Fekete szendvicseket árul a japán Burger King
  Zöldet kapott a fekete a McDonald’s-nál

További hírek ebben a kategóriában

Több mint ötezren vettek részt a...
Végtagmentő applikáció segíti a ...
Jelentett a Hungaropharma
Több műanyagrészecskét esznek me...