Hírek
22795 hír az adatbázisban
Veszélyt jelent a jó vezetők hiánya
Marketinginfo.hu - 2018-10-25 10:23
Kutatás

A jövő döntéshozóinak és tehetségeinek kinevelése jelenti a legnagyobb kihívást a 25 ezer vezető megkérdezésével készült Global Leadership Forecast 2018 jelentés szerint.

A válaszadók számára a jó vezetők megtalálása és megtartása még a recessziónál is komolyabb nehézségeket okoz. Az utánpótlás kinevelését támogatva METU Xpert néven újítja meg vezetőknek szóló képzését Magyarország legnagyobb magánkézben lévő felsőoktatási intézménye, a Budapesti Metropolitan Egyetem.

Az előttünk álló évek legnagyobb kihívása a következő generáció vezetőinek és tehetségeinek megszerzése és megtartása a Global Leadership Forecast 2018 kutatás során megkérdezett több mint 25 ezer vezető és 2500 HR-szakember szerint. A felmérés egyik meglepő eredménye, hogy a téma a felsővezetők válaszaiban kétszer olyan gyakran jelent meg problémaként, mint például a fejlődő országok lassuló gazdasági növekedése vagy a recesszió.

Sokba kerül a jó vezető kinevelése

Ez a kihívás a költség- és időbefektetés terén is megmutatkozik: a felmérés szerint a cégek évente átlagosan 4000 dollárt és 39 órát szánnak egy potenciális vezető fejlesztésére. A kutatás során kiderült, hogy azok a cégek, amelyek a vezetői készségek fejlesztését korábban, a felsővezetői szint előtt megkezdik, pénzügyileg sikeresebbnek bizonyulnak, és erősebb felsővezetőkkel rendelkeznek. A digitális úttörők - azon szervezetek, melyeknek döntéshozói otthonosan mozognak a digitális megoldások világában - pénzügyi teljesítménye pedig több mint 50 százalékkal jobb a digitálisan kevésbé fejlett vállalatoknál.

Még mindig fontos a vállalati kultúra

A kutatás arra is rávilágított, hogy a vezetési stratégiák sikeréhez a szervezeteknek erős vállalati kultúrát kell építeniük. A szilárd alapok közé tartoznak többek között az egyértelműen megfogalmazott célok, a személyes coaching lehetősége, a kreatív és innovatív megoldások iránti nyitottság vagy a pszichológiai biztonság, azaz az elfogadó és megértő környezet. "A Global Leadership Forecast 2018 rámutat arra, hogy a tehetséges vezetők képzésére fókuszálva erősebb céges kultúrát építhetünk és jobb pénzügyi teljesítményt érhetünk el." - mondta el Dr. Bachmann Bálint, a METU újonnan kinevezett rektora.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Nem csak jó vezetőnek kell lenni, hanem annak is kell látszani!
  A jó vezető gyorsan dönt

További hírek ebben a kategóriában

A magyarok megszokták az erős üg...
Sokan akár fel is mondanának rug...
Mi a sikeres karrierváltás titka...
A nők helyzete a munkahelyeken