Hírek
23447 hír az adatbázisban
A Corvin Sétány műalkotására írt ki pályázatot a MKE és a Futureal
Marketinginfo.hu - 2018-10-24 12:08
Design

Kivételes együttműködést kötött egymással a művészeti felsőoktatási intézmény és a közép-európai régió egyik vezető ingatlanfejlesztő-befektető cégcsoportja.

Fiatal művészek kapnak lehetőséget, hogy megtervezzék a Corvin Sétány különleges műalkotását. A kiválasztott térplasztikai installációt a Corvin Technology Park irodaház előtti téren naponta több ezer járókelő láthatja majd. A pályázat nyertesei összesen 1 750 000 forint pénzjutalomban részesülnek.

A Magyar Képzőművészeti Egyetem (MKE) hallgatóitól, illetve diplomásaitól a kiírók olyan kiemelkedő műalkotás-csoport létrehozását várják, amely hangsúlyos részévé válik a modern sétánynak, ugyanakkor eredeti és interaktív módon vonja be a járókelőket. A térplasztikának emellett egyedülálló módon kell ábrázolnia az ember kapcsolatát az őt körülvevő világgal és a tudománnyal.

A pályázat célja, hogy a Corvin Sétány arculatának meghatározó elemeként, az installáció tovább emelje a helyszín esztétikai színvonalát és ismertségét, méltó módon képviselve az Corvin Technology Park újító megközelítését. Az irodaház a WELL Building irányelvei szerint valósul meg, amely az irodaépületben dolgozók egészségi állapotára és közérzetére pozitív hatást gyakorló szempontokat ismeri el az épületek tervezése során. A komplexumban a hazainál sokkal szigorúbb, nemzetközi szabványoknak megfelelő teljes körű akadálymentesség, egészségesebb táplálkozási lehetőségek, a rendszeres mozgás lehetősége, illetve a művészetek és a természet megjelenése várja majd a dolgozókat, hogy mentális és fizikai állapotuk frissen tartásával hatékonyabban végezhessék napi munkájukat.

A nyertes pályamű a Corvin-negyed olyan emblematikus alkotásaihoz csatlakozhat, mint a Szanyi Péter által tervezett "Einstand" ötalakos bronz kompozíció, a Győrfi Lajos által készített "56-os Pesti srác" emlékmű vagy a Zalavári József művészeti vezetésével megalkotott Corvin Gömböc szobor. A beérkezett pályaműveket szakmai zsűri értékeli, amelynek tagjai a Futureal-csoport részéről a tulajdonos képviseletében Dr. Futóné Szántó Zsuzsanna, Radványi Gábor, a Futureal főépítésze, valamint a cégcsoport kreatív vezetője, Szentmiklósy Attila. Az MKE-t Farkas Ádám, Kossuth- és Munkácsy Mihály-díjas szobrászművész, valamint Gaál Tamás szobrászművész, a Magyar Köztársaság Érdemes művésze képviseli a grémiumban. A kreatív munkáknál a szakmai bizottság a kitűzött célok mellett azt is vizsgálja, hogy a műalkotás-csoport mennyire áll összhangban az építészeti és humán környezettel. A győztes pályázat, valamint a második és a harmadik helyezett össznyereménye 1 750 000 forint.

"A sétány keleti oldalán, a Nokia Skypark közvetlen szomszédságában épülő Corvin Technology Park az első magyarországi irodakomplexumként kapta meg a nemzetközi International WELL Building Institute platina előminősítését. Az előtte kialakított városi tér szökőkúttal és pihenőfelületekkel várja a járókelőket, a nyertes műalkotás-csoport mellett" - mondta Radványi Gábor, a Futureal főépítésze. "Célunk, hogy a Corvin Sétány építészeti és kulturális szempontból is egyre meghatározóbb részét képezze Józsefvárosnak, így tovább folytatjuk a terület fejlesztését, amelynek egyik fontos eleme a jelenlegi művészeti pályázat. A Magyar Képzőművészeti Egyetemmel kialakított átfogó együttműködésünk lehetőséget ad arra, hogy aktívan támogathassuk a tehetséges fiatal művészek kibontakozását." - tette hozzá.

A Futureal-csoport egyik legkiemelkedőbb projektje a Corvin Sétány, amelyen mintegy 100 üzlet, éttermek, kávézók, fitnesz-wellness központ, gyors mosoda, posta, bankfiókok és mozi is található. A jövőbe mutató technológiai megoldásokkal felvértezett 27 000 négyzetméteres Corvin Technology Park irodaházzal a Corvin-negyedben az irodák összes bérbe adható területe 100 ezer négyzetméterre növekszik. A 90 millió euró értékű, két ütemben megvalósuló irodakomplexum első üteme 14 200 négyzetméter, a második 12 800 négyzetméter bérbe adható területtel rendelkezik majd.

A pályaműveket benyújtási határideje: 2018. november 30.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  A Cordia az idei Tihanyi Félmaraton főtámogatója
  Új szobrot álmodtak a Corvin Sétányra hazai művészek
  Új projektigazgató a Corvin Technology Park-nál
  Okospad a Corvin Sétányon
  A világ legnagyobb Gömböc-szobra kerül a Corvin Sétányra

További hírek ebben a kategóriában

Hogyan legyen a kis lakás is diz...
Milyen a tökéletes alap egy make...
3D szobrok – térlátás és k...
Varródobozok és varrókosarak a h...