Hírek
22818 hír az adatbázisban
Nemzetközi díjat nyert az UniCredit kampánya
Marketinginfo.hu - 2018-10-19 12:24
Digitális

Első díjat nyert Berlinben a The Digital Communcation Awards "Competition" kategóriájában az UniCredit Bank.

A "Korszakalkotók" kampányt egy case study film és a verseny döntőjén bemutatott személyes prezentáció alapján találta a legjobbnak a kommunikációs szakemberekből álló nemzetközi zsűri. Magyar kampány első alkalommal nyert díjat ezen a szakmai versenyen.

Szeptember 28-án Berlinben tartották a The Digital Communication Awards döntőjét, ahol a shortlistes kampányok csapatai live pitch keretében mutatták be munkájukat a zsűrinek. Az Abstrct koncepcióján alapuló UniCredit-kampányt "Competition" kategóriában találták a legjobb megoldásnak. Ebben a kategóriában az online felületek kreatív és innovatív használatát díjazták, valamint azt, hogy az adott aktivitás mennyire illeszkedett a márka stratégiájába és mennyiben építette azt. A zsűri a stratégiai megközelítést, a kreatív ötletet, a megvalósítást és a kampány eredményességét egyaránt vizsgálta.

A Korszakalkotók a Bank 2017-ben indult brand awareness kampánya volt, amelyben 3-3 ígéretes tehetséget mutattak be, 3 kategóriában: ízvilág, vizuális művészet, zene. A 9 tehetségre a kampány microsite-ján lehetett szavazni. A 3-3 milliós fődíjat végül Magyarósi Éva animációs filmrendező, Villányi Dániel zongoraművész és Losonczi Bálint borász vehették át. Ők azóta már dolgoznak a kampányban meghatározott szakmai céljaik megvalósításán.

A díj kapcsán Marco Iannaccone, a bank általános vezérigazgató-helyettese elmondta: A programot a jelöltek, a zsűri, valamint a bank munkatársainak és felsővezetőinek szoros együttműködése vitte sikerre. Az UniCredit ezzel a kampánnyal bizonyította, hogy nemcsak a pénzügyi tranzakciók világában van otthon, hanem a mecenatúra területén is, hiszen a kampány során olyan embereket mutattak be, akik inspirálnak, tanítanak, erőt adnak mindenkinek, aki céljai elérésért dolgozik.

"A kampány weboldalát csaknem 121 000-en látogatták meg. A látogatók több, mint 5 percet töltöttek a honlapon, ami kivételes eredmény, hiszen az emberek átlagosan 1,5 perc figyelmet szentelnek egy weboldalnak. Az UniCredit ügyfelek banki tranzakciókkal is gyűjthettek pontokat a jelölteknek: összesen több mint fél milliárd forintot konvertáltunk pontokká. Ezek elképesztő számok, amelyek mindannyiunkat lenyűgöztek. Hatalmas öröm számunkra, hogy ezeket a kiváló tehetségeket szakértelmünkkel, kapcsolatrendszerünkkel és támogatásunkkal partnerként tudtuk segíteni útjukon" - hangsúlyozta Marco Iannaccone.

A tehetségeket bemutató weboldal korábban már szintén díjat nyert: a korszakalkotok.unicreditbank.hu az "Az Év Honlapja Abszolút Díj"-jal is büszkélkedhet.


A Digital Communications Awards (DCA)

A digitális kommunikáció az egyik leggyorsabban növekvő ágazattá vált. A Quadriga Alkalmazott Tudományi Egyetem 2011-ben indította el a Digital Communication Awards-ot, mint az online kommunikáció európai versenyét. A vezető szakemberekből és akadémikusokból álló szakértői zsűri egyedülálló online projekteket és kampányokat díjaz Európa-szerte.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Az UniCredit Top Employer elismerést kapott 2020-ban
  Megszületett a Bizniscool és az UniCredit Bank új közös tananyaga
  Nagyot lépett az UniCredit támogatásával három társadalmi vállalkozás
  'Az év európai bankára 2018' - Jean Pierre Mustier
  Európai Top Employer 2019 elismerést kapott az UniCredit
  28 kategóriában ért el első helyezést az UniCredit
  Az UniCredit aláírta a nemek sokszínűségét támogató Women in Finance Chart
  Innovatív megoldásokat díjazott az UniCredit
  Lezárult a Korszakalkotók mecénás program
  Európai Top Employer 2018 elismerést kapott az UniCredit
  A Filarmonica della Scala nemzetközi turné az UniCredit támogatásával
  Az UniCredit új szlogent kreált
  Globális elismerést kapott az UniCredit
  Az UniCredit öt kiválósági díjat kapott a Euromoneytól

További hírek ebben a kategóriában

Startol \\\'Az Év Honlapja 2022\...
Időmegtakarítás digitális HR seg...
Hogyan találd meg az ideális lap...
Szereld fel programozható vezérl...