Hírek
22942 hír az adatbázisban
Mit lehet tenni a klímaváltozás ellen
MTI + Marketinginfo.hu - 2018-10-18 11:28
CSR

A húsfogyasztás visszaszorítása az egyik kulcseleme a klímaváltozás elleni harcnak.

Az Oxfordi Egyetem kutatói megállapították, hogy ennek veszélyét nem lehet csupán egyetlen változtatással elhárítani, a három kulcslépést együtt kell megtenni.

A tanulmány vezető szerzője, Marco Springmann szerint az egyik ilyen kulcslépés a növényi eredetű ételekben gazdag, de húsban szegény, a mediterránhoz hasonló étrend elsajátítása lenne.

"Van, aki mediterránnak hívja, mi flexitáriánusnak. A húsok közül csak a halat fogyasztó, a tojást és tejterméket megengedő vegetáriánus és a szigorúan növényi vegán idéták helyett mi a legkonzervatívabb, húst is tartalmazú étrendet válaszottuk, de ebben is csak hetente egyszer szerepel vörös hús" - mondta a tudós.

Amennyiben az emberiség erre az étrendre térne át, azzal több mint felére csökkenne a mezőgazdasági termeléssel kibocsátott üvegházhatású gázok mennyisége.

A kutatók szerint a mezőgazdasági termelést is át kellene alakítani. Ebbe beletartozna az emberi egészség számára fontos növények termesztése, valamint a hatékonyabb víz- és trágyafelhasználás.

A tanulmány szerint az élelmiszerhulladék felére csökkentésével további 16 százalékkal lehetne visszaszorítani a mezőgazdaság környezetre ártalmas hatásait.

"Egy tízmilliárdos népesség etetése nem lehetetlen dolog, amennyiben megváltoztatjuk az étkezési és élelmiszertermelési szokásainkat" - mondta Johan Rockström, a potsdami Klímakutató Intézet munkatársa, a tanulmány egyik szerzője.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  A húsfogyasztás csökkentésére kevésbé nyitottak a magyarok
  A cirokfélék gyomirtása (x)
  Húsadóval csökkentenék az egészségügyi kiadásokat brit kutatók
  Klímaváltozási stratégia a Generalinál
  Telekom a globális klímaváltozás ellen
  Bevált a Canon zöld stratégiája
  Nagyvállalatokkal fogna össze az ENSZ
  Újabb lépés a klímaváltozás ellen az IKEA Foundation-től
  JobGroup: klímaváltozás zajlik az álláspiacon
  Klímaváltozás zajlik az álláspiacon
  A klímaváltozás ellen küzd a Xerox

További hírek ebben a kategóriában

42 millió forint sorsa múlik a T...
A BKK az ukranokért
Térítésmentesen látja el az Álla...
Több mint 11 ezer ajándékcsomag ...