Hírek
21255 hír az adatbázisban
Elismerték a Bérest
Marketinginfo.hu - 2018-10-17 11:38
CSR

A Béres Gyógyszergyár Zrt. nyerte el idén a Provident Társadalmi Hasznosság Díjat, melyet immár ötödik alkalommal adtak át a Figyelő TOP 200 Gálán.

Az öt éves múltra visszatekintő Provident Társadalmi Hasznosság Díjat idén a Béres Gyógyszergyár Zrt. képviseletében Dr. Béres József elnök vette át 2018. október 11-én, a Figyelő TOP 200 Gálán. A Béres ma az ország legnagyobb magyar magántulajdonban lévő gyógyszergyára, a hazai gyógyszerpiac meghatározó, az egészségvédő piac vezető szereplője. Innovatív termékeikben a tudományos megalapozottság és a magas minőség ötvöződik. A gazdasági tevékenység mellett nagy hangsúlyt fektetnek az egészséges életmód népszerűsítésére, és érzékenységgel fordulnak a társadalmi kérdések felé. A 25 éves múltra visszatekintő Béres Alapítvány napjainkig több mint 2,5 millió üveg Béres Cseppet adományozott a rászorulóknak, 500 millió forint értékben nyújtott anyagi támogatást, több mint 300 fiatal tanulmányait támogatta, és sok száz kulturális kiadvány és esemény létrejöttét segítette elő.

A Provident Pénzügyi Zrt., amely Magyarország egyik legszélesebb körű CSR programját működteti, és a Figyelő, hazánk egyik legjelentősebb, több évtizedes múltra visszatekintő gazdasági hetilapja, közösen alapította meg 2014-ben a Provident Társadalmi Hasznosság Díjat. Szakmai partnerük a felelős vállalatirányítás iránt elkötelezett cégeket és vezetőket összefogó Hungarian Business Leaders Forumot (HBLF). A díjazottakat minden évben a hazai gazdaság és közélet kiemelkedő szereplőiből álló kuratórium választja ki.

A Provident Társadalmi Hasznosság Díj a társadalmi, környezeti kihívásokra új, innovatív és fenntartható válaszokat nyújtó cégeket ismeri el, melyek legjobb gyakorlatként is helytálló termékeket vagy szolgáltatásokat hoznak létre, különös tekintettel az infrastruktúra- és vállalkozásfejlesztés, megújuló energia, fenntartható élelmezés, oktatás, egészségügy és kultúra területén. Az elmúlt években olyan példaértékű szereplők részesültek elismerésben, mint a minőségi könyvkiadásban élen járó Kossuth Kiadó, a környezeti és üzleti szempontból egyaránt fenntarthatóságra és transzparenciára törekvő Hajtás Pajtás biciklis futárszolgálat, a környezetbarát vízgazdálkodás terén kimagasló eredményeket felmutató Aquaprofit Zrt. és a fenntartható élményközpontként működő Katica Tanya.

"A Magyarországon már 17 éve sikerrel működő Provident mindig is kiemelt figyelmet fordított a társadalmi felelősségvállalásra. Pénzügyi vállalatként ezen a téren az a legfontosabb szempont, hogy felelősen hitelezzünk, emellett azonban más területeken is igyekszünk maradandót alkotni. Kollégáink a vállalat fennállása óta több mint 75 000 önkéntes munkaórával segítettek szociális, oktatási, egészségügyi intézményeket szerte az országban. Az elmúlt években a Provident rengeteg szakmai díjat nyert el kiváló ügyfélszolgálati és fenntarthatósági eredményeivel, 2014-ben pedig a Figyelővel közösen olyan elismerést alapítottunk, amellyel a társadalom egészére pozitív hatást gyakorló, más vállalkozások számára példát mutató cégeket kívánjuk díjazni. A Provident Társadalmi Hasznosság Díjat olyan vállalatoknak szánjuk, amelyek sikereik mellett kiemelkedő értékeket teremtenek. Az idei győztes, a Béres Gyógyszergyár Zrt. azt gondolom, minden felsorolt kritériumnak és szempontnak kifogástalanul megfelel" - mondta el Szirmák Botond, a Provident Pénzügyi Zrt. vezérigazgatója.

"A Provident Társadalmi Hasznosság Díjjal egy olyan elismerést szándékoztunk létrehozni, amelyhez fogható addig nem igazán létezett Magyarországon. A díj a profitszempontok mellett az innovációra és a fenntartható fejlődésre is figyelmet fordító vállalatokat jutalmazza. A Béres Gyógyszergyár Zrt. az alaptevékenységén felül folytatott alapítványi aktivitásainak köszönhetően nyerte el a kivételes díjat" - tette hozzá Czakó Borbála, a HBLF és a Kuratórium elnöke.

Üzleti tisztesség, társadalmi felelősségvállalás, ember- és családközpontú szemlélet és egy jól működő üzleti modell. Ezen alapelveket szem előtt tartva végezzük mindennapi feladatainkat. Nagy örömmel tölt el bennünket, hogy a kuratórium elismerte munkánkat, és az év egyik legfontosabb üzleti eseményén átvehettük a Provident Társadalmi Hasznosság Díjat. - mondta el Dr. Béres József, a Béres Gyógyszergyár Zrt. elnöke a díj átvételét követően.

A 2018-as Kuratórium tagjai:
 
 • Bodó Teodóra - a Provident Pénzügyi Zrt. Vállalati és Kormányzati Kapcsolatok Igazgatóságának vezetője
 • Czakó Borbála - a Hungarian Business Leaders Forum elnöke
 • Prof. Dr. Kovács Árpád - a Költségvetési Tanács elnöke
 • Eszenyi Enikő - a Vígszínház ügyvezető igazgatója
 • Dr. György László - gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár, Innovációs és Technológiai Minisztérium
 • Hegedüs Éva - a Gránit Bank elnök-vezérigazgatója
 • Joó István - az export növeléséért felelős helyettes államtitkár, Külgazdasági és Külügyminisztérium
 • dr. Rákossy Balázs - európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár, Pénzügyminisztérium
 • Szajlai Csaba - a Figyelő főszerkesztő-helyettese
 • Szalay-Bobrovniczky Kristóf - Magyarország Londoni Nagykövete
 • Szigeti Ádám - tudás- és innovációmenedzsmentért felelős helyettes államtitkár, Innovációs és Technológiai Minisztérium
 • Szirmák Botond - a Provident Pénzügyi Zrt. vezérigazgatója
 • Szuba Jolánta - a Móra Kiadói Csoport vezérigazgató-helyettese

NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  A tokiói olimpiai ciklusra is meghosszabbította támogatását a Béres
  Több tízezer rászorulón segít a Béres
  Ötvenmillió forint értékű Béres Csepp adomány
  Elindult a Béres Csepp romániai kampánya
  Legnagyobb fejlesztését kezdi meg a Béres
  Gyógyszeradomány a Bérestől
  Az érzelmekre igyekszik hatni a Béres
  A Béres, a CIB, a Nokia és a Vodafone a leghitelesebbek 2011-ben

További hírek ebben a kategóriában

Több száz civil szervezetet támo...
Milyen hatással van a farmer a b...
A Tesco 43 millió adag élelmisze...
Stratégiai megállapodást kötött ...