Hírek
21255 hír az adatbázisban
Megállapodást kötött a Siemens és az Innovációs és Technológiai Minisztérium
Marketinginfo.hu - 2018-10-15 10:21
CSR

4 évre szóló partnerségi megállapodást kötött az Innovációs és Technológiai Minisztérium és a Siemens Zrt..

A negyedik ipari forradalom új kihívások elé állítja a vállalatokat: honnan szerezzenek az átalakuló piaci követelményeknek megfelelő, megbízható szaktudással rendelkező munkaerőt?

A technológiai innovációk terjedésével egyre nagyobb az igény olyan magasan képzett szakemberekre, akik jártasak a legújabb fejlesztések gyakorlati alkalmazásában. A duális szakképzés egyik legnagyobb előnye, hogy a végzős tanulók az elméleti tudás mellett már széles körű gyakorlati tapasztalattal is rendelkeznek, amit munkába állásuk után azonnal kamatoztathatnak. A kihívás most abban áll, hogy a szakképzés során a tanulók naprakész ismeretekkel gazdagodjanak a mai innovatív technológiák használatában.

A hazai duális szakképzés minőségének javítását és az Ipar 4.0 követelményrendszeréhez történő felzárkóztatását tűzte ki céljául az Innovációs és Technológiai Minisztérium programja is, amelyhez együttműködő partneréül a Siemens Zrt.-t választotta.

A Siemens vezető technológiai vállalatként már több mint 20 éve vesz részt aktívan a duális képzési rendszer alakításában és támogatja a jövő szakembereinek fejlesztését. Középfokú képzési programja keretében 2012 óta oktat tanulókat modern feltételek között különböző hiányszakmákban, versenyképes szaktudást és idegen nyelvi ismereteket biztosítva a pályakezdőknek.

A duális képzés reformjára és az ezt előkészítő pilot program indítására vonatkozó partnerségi megállapodást 2018. augusztus 6-án írta alá ünnepélyes keretek között Dr. Palkovics László, innovációért és technológiáért felelős miniszter, valamint Dale A. Martin, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója.

A két szervezet együttműködése olyan területeket ölel fel, mint a szakképzési életpálya népszerűsítése, a duális képzés tartalomfejlesztése és megvalósítása, a szakképzés minőségbiztosítása, valamint az Ipar 4.0 képzésfejlesztése. A központi fejlesztési program 4 évre terjed ki és magában foglal egy pilot programot is, mely a pályaorientációra, a felvételi rendszerre és a képzési tartalmakra, a tanulószerződési rendszer és a szakképzési vizsgarendszer fejlesztésére, valamint az Ipar 4.0 folyamatokhoz kapcsolódó továbbképzésre fókuszál.

"Büszkék vagyunk arra, hogy a hazai duális műszaki szakképzésben a Siemens élen jár. Olyan leendő kollégákat, munkavállalókat képzünk, akik a legfrissebb tudással rendelkeznek, és bárhol, bármikor megállják a helyüket. A magas képesítésű szakmunka ma egy jó alternatíva, mert biztos jövőképet tudunk felmutatni a szakmával rendelkező fiatalok számára. A duális képzésben összegyűlt tudásunkkal, tapasztalatunkkal nagy örömmel állunk Magyarország rendelkezésére. Bízom abban, hogy az együttműködés mindkét fél, valamint a duális képzés iránt érdeklődő diákok, cégek, és az egész ország javára válik majd" - emelte ki Dale A. Martin, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója.

"A Siemens Zrt. kiváló példa arra, hogy egy nagyvállalat miképpen tud az oktatás- és gazdaságfejlesztés területén igazán hasznos tevékenységet végezni. A szakképzés modernizációjával kapcsolatos munkát négy éve kezdtük, az eddigi sikerek alapján bízom abban, hogy ez a projekt is hasonlóan kiváló eredményeket fog majd hozni. A közös erőfeszítésnek hála, a szakképzést az ágazati felsőoktatás szempontjából biztos alappá igyekszünk majd tenni, ezzel pedig több ezer diák és több száz tanár életére leszünk pozitív hatással a jövőben" - hangsúlyozta Dr. Palkovics László, innovációért és technológiáért felelős miniszter.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Együttműködés az Óbudai Egyetem és a Siemens között
  Növelte bevételét a Siemens
  Újabb beruházást indít Berlinben a Siemens
  Szövetséget kötött az E.ON, a H&M, a Scania és a Siemens
  Újabb együttműködési megállapodást kötött a Siemens és a BME
  Idén is BME-t támogat a Siemens
  A digitalizáció versenyelőny az ipari gyártásban
  A Scania és a Siemens a fenntarthatóságért
  Kivásárolta a Siemenst a Bosch
  K+F központot nyit a Siemens a szomszédban
  Amerikanizálta magát a Siemens

További hírek ebben a kategóriában

Több száz civil szervezetet támo...
Milyen hatással van a farmer a b...
A Tesco 43 millió adag élelmisze...
Stratégiai megállapodást kötött ...